La Diputació de Castelló invertirà 125000 euros en el cami vell de la mar deTorreblanca

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló invertirà 125.000 euros en solucionar els problemes d’inundabilitat i de trànsit existents al Camí Vell de la Mar que uneix Torreblanca amb Torrenostra. Així, el Govern Provincial finançarà el 100% de l’obra que es va a dur a terme per evacuar l’aigua acumulada en el pas inferior del ferrocarril a episodis de pluges i evitar així accidents garantint la circulació en aquest tram.
El president de la Diputació, Javier Moliner, ha subscrit aquest matí el conveni de col·laboració que materialitza aquesta inversió provincial al costat de l’alcaldessa de Torreblanca, Josefa Tena. “Una de les missions del Govern Provincial és intentar que els pobles de la nostra província i que la seva gent tingui les millors condicions per poder fer la seva vida allà on ha triat viure. I aquesta era una reivindicació de la qual, d’alguna manera, també ens sentíem partícips, perquè estem parlant d’una carretera en la qual vam participar activament, que va executar la Diputació, que tenia una part pendent perquè no podíem intervenir en una zona que era titularitat de Renfe i amb moltes afeccions difícils de salvaguardar en aquell moment, però érem conscients que en aquella obra es va quedar pendent aquest punt i que ara podem complir “.
En aquest sentit, Moliner ha explicat que “aquesta seguretat l’hem de garantir, primer per als vianants, però també per als conductors, i crec que l’actuació que estem signant avui ens permet resoldre de forma gairebé definitiva. Al final s’ha demostrat també la total predisposició de dues administracions, l’Ajuntament i de la Diputació, d’unir esforços, de plantejar objectius comuns, de salvar diferències per trobar punts comuns, i aquesta manera de fer les coses a la província de Castelló li està donant bons resultats. Crec que avui tenim una Diputació molt útil al servei de tots els pobles, al servei de les petites coses que fan gran la vida d’un poble i avui és un exemple clar amb el que avui hem signat, amb anteriors actuacions i segur que amb moltes futures “.
Cal tenir en compte l’abast de la problemàtica que suposa per al municipi aquest tram inundable, ja que no només interromp la connexió amb el nucli litoral de Torrenostra a través del seu principal via d’unió cada vegada que hi ha episodis importants de pluges, sinó que es genera un punt negre de sinistralitat per immersió de vehicles amb el consegüent perill per a la vida de vianants i conductors.
L’alcaldessa de Torreblanca, Josefa Tena, ha agraït “a Javier Moliner i la Diputació per haver atès una demanda tan necessària per al poble de Torreblanca. Actualment la inundació d’aquest pas per sota el pont de la via constitueix un gran risc per als vehicles i, de fet, hem patit diversos accidents. Per fi ara es podrà solucionar el problema i quan baixem a la mar des de Torreblanca els dies de pluja ho farem molt més tranquils “.
Cal assenyalar que la solució tècnica plantejada com més eficaç i que es va a executar com més aviat és desviar l’aportació de pluvials abans de la seva arribada al pas inferior del ferrocarril ampliant l’obra de fàbrica existent i poder-lo dirigir cap al Camí Vell de la Mar fins assolir la rasant necessària perquè per vessament arribi al Prat.
Compromís amb la millora de la seguretat viària a Torreblanca
El compromís de la Diputació de Castelló amb la millora de la seguretat viària a Torreblanca és patent en les contínues actuacions que ha dut a terme el Govern Provincial al vial a Torrenostra i també en futures actuacions ja anunciades en altres vials.
Així, la Diputació ja va invertir 2,5 milions d’euros en la conclusió de l’ampliació de calçada d’aquest vial, incloent l’habilitació d’un carril bici que aprofités amb la màxima seguretat el potencial turístic d’aquesta carretera.
Cal tenir en compte a més que Torreblanca s’inclou en les noves actuacions en carreteres que ha anunciat recentment el Govern Provincial i l’execució començarà en pròximes dates. En aquest cas, amb l’ampliació de la calçada i millora de la seguretat vial en el punt quilomètric 12 + 200 de la CV-145 de Torreblanca a Vilanova d’Alcolea. Una actuació que compta amb una inversió provincial de 165.050 euros.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: