La Diputació de Castelló invertirà en turisme 5,3 milions d’euros en 2018

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló donarà un altre empenta decisiva al turisme provincial al dedicar-li un pressupost rècord de 5.384.600 euros en l’exercici 2018. Amb això, el Govern Provincial plasma en els seus comptes de l’any que la prioritat estratègica marcada pel president Moliner pel turisme com a motor econòmic i de desenvolupament dels municipis de la província, ja que des 2012-2018 ha incrementat el seu pressupost en un 141%.
El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assenyalat que “en cinc anys hem aconseguit tenir recursos per poder multiplicar gairebé per 2,5 la inversió en turisme, perquè estem convençuts que és fonamental ajudar a que la indústria del turisme, clau per la província, sigui més competitiva. Només així podem seguir avançant en l’arribada de turistes, la millora d’oportunitats per als nostres municipis, generar més llocs de treball i consolidar els ja existents “.
En aquest sentit, Moliner ha posat èmfasi en que “el turisme de Castelló està en un moment en què és molt important que sumem recursos per a la seva competitivitat. El comportament del sector està sent molt bo i hem de seguir apostant per ajudar a facilitar que arribin més turistes als nostres pobles “.
Cal recordar que el pressupost de Turisme de la Diputació en 2012 va ser de 2.233.467 euros, i des de llavors i fins ara el Govern Provincial de Javier Moliner ha anat incrementant aquesta quantia fins a aconseguir la xifra rècord del pròxim exercici, 5.384.600 euros. Respecte a 2017 l’increment és del 4,33%, de 223.399 euros més. El pressupost del Patronat Provincial de Turisme serà aprovat en el Ple del Patronat dimarts que ve, 24 d’octubre.
Nous ajuts per a Castelló Escenari Esportiu
D’entre les novetats a destacar en els comptes turístiques de la Diputació de Castelló, és important assenyalar l’atenció al turisme esportiu amb el programa provincial ‘Castelló Escenari Deportivo’.
A la part d’ajudar a generar producte turístic en els municipis, especialment en els de l’interior, destaca en el turisme esportiu una línia de subvencions de 40.000 euros dirigida a empreses d’allotjament turístic per a l’adequació d’infraestructures cicloturistes. “Tan important és tenir el recurs natural com l’equipament en els municipis i la infraestructura que ajuda a crear un producte turístic. Amb el cas del cicloturisme estem aconseguint que cada vegada més pobles compten amb aquests serveis que impulsen sens dubte aquest tipus d’activitat que a més ajuda a desestacionalitzar, ja que es manté en les considerades temporades baixes “.
S’inclou una nova línia de subvenció dirigida a l’Associació de Turisme Esportiu de Castelló ADEPLA per import de 20.000 euros per a l’execució d’actuacions de promoció de turisme esportiu i una altra dirigida a l’Associació de Turisme Actiu CV ACTIVA per import de 15.000 euros per executar actuacions de promoció del sector de turisme actiu.
A això caldrà sumar la participació en fires especialitzades en turisme esportiu en què la Diputació consolidarà la seva presència a 2018 i que consensuarà, igual que com amb la resta d’actuacions promocionals, amb el sector i els municipis en la confecció del seu Pla de Màrqueting Turístic.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: