Més de 300.000 escolars celebren el Dia de l’Esport 2023 a la Comunitat Valenciana

La Comunitat de l’Esport ha celebrat el Dia de l’Esport amb més de 1.000 centres inscrits i la participació de 300.000 escolars. Aquesta iniciativa està impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que uneixen les forces perquè els infants i joves de la Comunitat Valenciana participessin al màxim d’aquesta festa de l’esport.

Aquesta iniciativa pretén que tots els nens i nenes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana facin una jornada d’esport, al marge de la classe habitual d’Educació Física, per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. Aquest dia se celebra mundialment el 6 dabril, però, amb motiu de les festivitats de Setmana Santa, la Fundació Trinidad Alfonso i la Conselleria dEsport lhan celebrat en període lectiu.

L´acte principal ha tingut lloc aquest any a la localitat de Llíria i ha comptat amb l´assistència de la consellera d´Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director de la Fundació Trinitat Alfonso, Juan Miguel Gómez, i el director general dEsport, Josep Miquel Moya, i lalcalde la localitat, Joanma Miguel.

Tot i això, l’objectiu final és mobilitzar tot l’alumnat de la Comunitat Valenciana i, en aquest sentit, 17 municipis han organitzat actes multitudinaris que implicaven diferents centres.

En aquesta vuitena edició s’han inscrit per participar a la iniciativa 1.049 centres; 312 de la província d’Alacant, 554 de la província de València i 183 de la de Castelló. A més d’implicar-se en aquest Dia de l’Esport, cadascun dels centres participa en un concurs elaborant un vídeo amb les activitats realitzades durant la jornada. El lema escollit aquest any és ‘Hàbits saludables’, per la qual cosa el professorat posarà èmfasi en aquelles rutines alimentàries, hores de descans o activitat física recomanades per a l’alumnat. Els centres opten a material esportiu per participar a diferents concursos, mostrant les activitats celebrades durant la jornada.

Festa de l’esport a la Comunitat de l’Esport

En el transcurs de la jornada, Raquel Tamarit ha indicat que és important visualitzar i integrar els hàbits saludables i els valors que reuneix l’esport entre l’alumnat. Per aquesta raó, el dia de l’Esport és l’altaveu perfecte per reflectir-ho”.

“Estem molt satisfets amb el desenvolupament de la jornada. És un plaer poder dir cada any que cada edició és més nombrosa que l’anterior, i això que cada cop el llistó és més alt. Comencem organitzant un ‘Dia de l’Esport’ molt ambiciós, però modest, amb 80 centres educatius implicats, i aquest any hem tingut més de mil inscrits de les tres províncies, demostrant, una vegada més, que som a la Comunitat de l’ Esport. Volem posar èmfasi en la importància de fer esport des de petits i, en especial, aquest any, en la importància de mantenir hàbits saludables que acompanyin l’activitat física. Que els nens i nenes adquireixin hàbits saludables a aquesta edat és fonamental per mantenir-los a l’edat adulta”, va explicar Juan Miguel Gómez.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: