La Conselleria de Cultura reposa l’obra teatral ‘Largo y Társilo’ a Sant Miquel dels Reis

La Conselleria de Cultura, mitjançant la Direcció General de Cultura i Patrimoni, reposa l’obra teatral ‘Largo y Társilo’ al monestir de Sant Miquel dels Reis durant el mes d’abril.

La peça relata les converses amb un jove valencià durant l’estada que el president de la República, Francisco Largo Caballero, va passar en la casa dels Peris Caruana, una família socialista, mentre es va hostatjar en la seua llar de València tres dies de novembre de 1936.

L’obra s’inspira en el record que l’autor i guionista, Gabriel Ochoa, té del seu iaio, Társilo Peris, precisament el xic idealista que va mantindre llargues converses amb el polític sindicalista en el final de la seua carrera i amb la responsabilitat d’un país en guerra. Xarrades que aporten informació sobre el passat històric i que serveixen per a entendre el present.

La funció es representarà durant els dies 13, 14, 15, 21 i 22 d’abril, a les 20.00 hores. Hi haurà, a més, funcions matinals a les 12.00 hores els dies 16, 20 i 23 d’abril. Els dies 14 i 21 d’abril, a les 11.00 hores, es representarà per a instituts com una manera de difondre la memòria democràtica entre les generacions més joves.

Les entrades són gratuïtes fins a completar aforament i es podran sol·licitar en el correu electrònic largoytarsilo@gmail.com.

L’obra és una coproducció entre La República del Lápiz i Teatro del Temple, amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura i Patrimoni. El text és de Gabriel Ochoa; la direcció, de Carlos Martín, i els actors són Mariano Anós i Borja López Collado.

Les representacions seran al monestir de Sant Miquel dels Reis, que, durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, va ser una presó de presos polítics, i adquireix una rellevància especial com a escenari d’històries que recuperen el passat. Per a l’exhibició de ‘Largo y Társilo’ a València, l’espectacle trenca amb la concepció escènica a la italiana en teatre convencional, com va ser concebut quan va estrenar-se a Saragossa el mes de novembre passat, i transita per diferents espais de Sant Miquel dels Reis amb l’objectiu de reivindicar l’edifici.

‘Largo y Társilo’ és un projecte teatral que busca donar dimensió cultural i presència social al procés imprescindible de recuperació de la memòria democràtica. Per mitjà del relat escènic, s’ofereix una perspectiva artística i personal del relat històric. Els llenguatges expressius, com el teatre, poden arribar a ser una eina molt efectiva de participació social per a unir la reflexió emocional i la racional en un context col·lectiu que tendeix a acceptar forces contraposades amb acceptació i inclusió.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: