Més de 200 estudiants d’Educació Infantil de la UA netejaran dissabte que ve la platja de Sant Gabriel

Més de 200 estudiants del grau de Mestre d’Educació Infantil de la Universitat d’Alacant durà a terme, per segon any consecutiu, una neteja de residus el proper dissabte, 11 de març, entre les 9.00 hi les 11.30 hores a la platja de Sant Gabriel a Alacant. Aquesta activitat és producte de la metodologia d’aprenentatge-servei de l’assignatura de tercer curs “Educació per al desenvolupament personal, social i mediambiental”, que es fa servir per treballar l’educació per a la salut, el consum responsable i el medi ambient.

“Els continguts d´aquesta assignatura s´organitzen al voltant del mar Mediterrani com a fil conductor del curs, ja que la nostra universitat està connectada amb el mar al seu entorn més immediat i les nostres accions com a consumidors repercuteixen en la salut de les persones i dels ecosistemes” , comenta la professora María Asunción Menargues.

D’aquesta manera, aquesta activitat és una extensió del projecte Mars sense plàstic que va iniciar la professora Olga Tortosa de l’IES Victòria Kent d’Elx, i amb què la Universitat d’Alacant col·labora des de fa dos anys. L’any passat any es van recollir més de 280 Kg de residus al mateix lloc. Tot i que aquesta acció parteix de la Facultat d’Educació de la UA, qualsevol persona es pot sumar a la iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant.

A més, tal com explica la professora Menargues, durant aquesta activitat l’alumnat realitzarà diverses fotografies per participar en una exposició a la Setmana Cultural de la Facultat d’Educació, que se celebrarà la setmana del 27 de març i al Museu de la Universitat de Alacant al Dia Internacional dels Museus per conscienciar de les conseqüències mediambientals dels nostres residus plàstics. Aquestes accions segueixen les directrius de l‟acord aprovat al‟ONU per llançar el primer tractat internacional per frenar la contaminació per plàstics i estan connectades amb els seus Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: