Més de 169.000 persones van utilitzar de manera gratuïta Metrovalencia i TRAM d’Alacant amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe el dia 22

La jornada de portes obertes a les xarxes de transport públic de Metrovalencia i TRAM d’Alacant el dimarts 22 de setembre amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe va permetre que 169.137 viatgers i viatgeres, segons les dades registrades en les primeres estimacions, es desplacessin de manera gratuïta en aquests dos mitjans de transport de titularitat autonòmica explotats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha estat el colofó ​​a les diferents activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

En Metrovalencia, van utilitzar els serveis de metro i tramvia segons les estimacions realizadass 145.236 persones, fet que suposa un increment de l’4,13% respecte a el mateix dia de la setmana anterior, el 15 de setembre.

Les línies més utilitzades van ser la L3 (Rafelbunyol-Aeroport), la L1 (Bétera-Vilanova de Castelló) i la L5 (Torrent Avinguda-Aeroport). Pel que fa a les estacions, les que major mobilitat van registrar van ser Xàtiva, Colom, Àngel Guimerà, Plaça Espanya i Facultats.

Per la seva banda, el TRAM d’Alacant va desplaçar 23.901 persones usuàries, xifra que suposa un increment de l’4,68% per cent respecte set dies abans. La línia més utilitzada va ser la L2 (Estels-Sant Vicent de l’Raspeig), seguida de la L1 (Estels-Benidorm) i la L3 (Estels-El Campello).

Pel que fa a les estacions amb major nombre de desplaçaments, destaca Estels, seguida de Mercat, Sant Vicent de l’Raspeig, Marq-Castell i Benidorm.

L’objectiu que es persegueix és que els ciutadans i les ciutadanes comencin a canviar els seus hàbits de mobilitat, que provin a deixar el cotxe a casa un dia i gaudeixin dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll a les ciutats.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: