Més de 1.000 estudiants de 4t de l’ESO i Batxillerat de tota la província tornen als laboratoris de la UA

Més d’un miler d’estudiants de 4t de l’ESO i Batxillerat de 40 centres de tota la província d’Alacant (El Campello, Ibi, Oriola, Aspe, Sant Joan, Elx, Villena, Mutxamel, Sant Vicent, Crevillent, Benidorm, Sax, Elda…) participen durant el mes de gener al programa “Vine a fer pràctiques a la Universitat”, organitzat per la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

Des de l’11 al 28 de gener del 2022, els joves estudiants tenen la possibilitat de convertir-se en “científics per un dia” juntament amb personal docent i investigador de la UA. En concret, hi participen professors dels departaments d’Agroquímica i Bioquímica; Biotecnologia; Ciències del Mar i Biologia Aplicada; Ecologia; Fisiologia, Genètica i Microbiologia; Òptica, Farmacologia i Anatomia; Química Analítica, Nutrició i Bromatologia; i Química Orgànica de la UA.

Des del 2014, la Facultat de Ciències de la UA organitza aquest programa amb l’objecte de despertar vocacions científiques, així com permetre a estudiants de 4t de l’ESO i Batxillerat de tota la província d’Alacant la realització de pràctiques als seus laboratoris. La UA disposa d’instal·lacions a nivell de les millors universitats espanyoles i fins i tot europees, que permeten abordar en condicions òptimes la docència pràctica en gran nombre de titulacions.

Pràctiques

VINE A FER PRÀCTIQUES 2Per a aquesta edició del 2022, en grups reduïts i atenent les mesures sanitàries derivades de la Covid-19, els participants podran conèixer com són les cèl·lules vegetals i animals, la reacció que té lloc a la síntesi del paracetamol o els processos químics que hi ha darrere dels focs artificials. També portaran a terme gel d’agarosa per analitzar mostres de DNA, descobriran com es compten les aus i els mamífers, i podran fer servir material optomètric per saber més sobre els fonaments de la salut visual.

Com a novetat, els joves aprendran d’un nou estil de cuina que ha anat ocupant el seu lloc a la gastronomia internacional. Es tracta de la cuina molecular on la física sembla fer màgia. A més, elaboraran esferes per a insectes, en concret per a la chinche assassina.

En altres sessions, els estudiants podran aïllar i observar alguns dels microorganismes que normalment es troben a la pell dels humans, en aire, el sòl i superfícies, entre altres activitats de les 19 pràctiques ofertes pels diferents departaments de la UA.

“Vine a fer pràctiques a la Universitat” compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació, a través de UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+ I) de la UA.

#UADivulgaFecyt

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: