Almassora publica el calendari del contribuent amb l’IBI més baix de la província

L’Ajuntament d’Almassora ha publicat el calendari del contribuent, que fixa els terminis per al pagament dels tributs en 2022 amb l’Impost de Béns immobles (IBI) en el gravamen més baix dels municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants de la província. El tipus impositiu contrasta amb el volum pressupostari per a enguany que, amb 43,3 milions d’euros, se situa al capdavant de les localitats de la seua grandària.

Tal com ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí, el major volum d’ingressos municipals de la ciutadania procedeix de l’IBI, el període voluntari del qual de pagament de l’IBI (urbana i rústica) abasta del 24 de maig al 5 d’agost, mentre que el càrrec dels rebuts domiciliats està previst per al 6 de juliol. Per part seua, la domiciliació de rebuts domiciliats de guals i fems es carregarà el 6 d’abril. Els qui ingressen la quota en període voluntari, tindran del 7 de març al 20 de maig per a fer-ho.

El calendari del contribuent regula també les dates de pagament de l’Impost de Vehicles de Tracció Motora, que abasta del 6 d’abril al 20 de juny en voluntària i el 6 de maig com a dia per als rebuts domiciliats. Per part seua, els negocis i empreses podran pagar l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) entre el 5 de setembre i el 21 de novembre. El càrrec de les domiciliacions està previst per al 5 d’octubre.

En el cas d’aquest últim impost, el pressupost de 2022 inclou com a novetat la bonificació del 30% per a aquelles empreses que aposten per energies renovables o cogeneració. L’Ajuntament, una vegada comprovat que els sistemes s’adapten als requisits municipals, aplicarà la reducció durant tres anys com a al·licient per a implantar energia més sostenibles.

En tots els casos, tal com indica el portal web de l’Ajuntament d’Almassora, “a fi de facilitar el compliment de les obligacions tributàries, es remeten els rebuts als domicilis dels contribuents”. No obstant això, no existeix l’obligació legal per part de l’Ajuntament d’enviar els rebuts, per la qual cosa si per qualsevol circumstància no rep els documents de cobrament en període voluntari cada resident podrà sol·licitar-los a través de les vies habilitades.

En aquest cas, la ciutadania podrà demanar els rebuts de manera presencial en les oficines del Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) o telemàtica a través de la carpeta ciutadana. Cal recordar als qui domicilien els seus rebuts, que la seua validesa tindrà efecte “sempre que es registre abans de tres mesos de l’inici del període de cobrament voluntari”. De no ser així, s’activaran a partir del següent exercici”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: