Mazón s’adhereix a la Diputació d’Alacant a l’aliança de bon govern impulsada per la Conselleria de Transparència

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha traslladat aquest matí a València per signar un conveni de col·laboració entre la Generalitat, les institucions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies -FVMP- en matèria de participació, transparència i bon govern.

Mazón ha subscrit aquest document marc que impulsa la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez, i en què també han deixat la seva rúbrica els presidents de les diputacions de València, Toni Gaspar, i Castelló, José Pascual Martí, així com el president de la FVMP, Rubén Alfaro. L’acte, presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comptat també amb la presència de la vicepresidenta primera, Julia Parra.

Mazón ha manifestat, després de la seva adhesió a el document, que aquest conveni marc “precedeix a una sèrie d’actuacions concretes ja pressupostades en els avantprojectes de pressupostos, tant de les diputacions com de la Generalitat, i suposaran de manera immediata un compromís ferm i seriós “.

En aquesta línia, el responsable alacantí ha recalcat en la seva intervenció que la millor manera d’arribar als municipis “són les diputacions, sense línies, ni directrius, ni imposicions prèvies des de dalt, sinó treballant des de la base amb diàleg, acord i voluntat” . D’aquesta manera, ha puntualitzat que entre totes les administracions “podem fer la millor de les polítiques en transparència i en participació, entenent que el municipalisme pot ajudar-nos a aconseguir tots aquests objectius que tenim per realitzar, des de la cooperació”.

A més, ha lloat el treball de la vicepresidenta primera de la Diputació i del seu equip en la proposta de creació d’l’Observatori de la Transparència i ha assenyalat com un èxit el recent i prestigiós reconeixement Informació Participa atorgat a la institució provincial i avalat per diverses universitats estatals. En aquest punt ha avançat que, gràcies a aquest acord, la Diputació a partir de l’any que posarà en marxa la seva Unitat de Participació Ciutadana, un instrument fonamental perquè en la ciutadania resideix “la qualitat de la democràcia”.

Per la seva banda, Julia Parra ha indicat que per a la Diputació suposa una prioritat “implementar mesures relacionades amb la transparència”. Prova d’això, ha concretat, “és que hem estat reconeguts amb el Segell Informació Participa atorgat per les universitats de Barcelona i CEU Cardenal Herrera per la gestió realitzada en aquesta àrea”. Així mateix, ha concretat que per 2021 “una de les línies en què estem treballant és en donar facilitats als municipis més petits, que són els que menys recursos tenen, perquè puguin avançar en matèria de transparència i bon govern”.

La coalició administrativa afermada en aquest acte ha fructificat en l’anomenada Aliança Valenciana pel Govern Obert, un instrument que permetrà garantir el compliment de la normativa de transparència, a més de fomentar les pràctiques i els valors d’integritat pública, l’obertura i reutilització de dades , així com la participació de la ciutadania en els assumptes públics i el desenvolupament de mecanismes i processos interactius.

El document preveu, així mateix, com a línies fonamentals de treball, donar suport, assessorament i assistència tècnica, jurídica i tecnològica, coordinar estratègies de suport econòmic, desenvolupar eines comunes per al compliment de les obligacions de transparència i mecanismes de govern obert, així com establir criteris que afavoreixin la màxima eficiència i eficàcia en les accions previstes.

També s’estipula la coordinació de programes conjunts de formació per a personal tècnic local i membres de les corporacions municipals, l’elaboració de models, guies i recursos, la promoció i interconnexió de portals i sistemes d’informació, la creació de xarxes de col·laboració, així com la implantació de metodologies comuns.

Aquest conveni marc, la vigència serà de dos anys prorrogables, s’omplirà d’acord amb la constitució d’una Comissió Mixta de Seguiment i Control.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: