Mazón: “La Diputació d’Alacant multiplica per deu la seva inversió en Creu Roja per la tasca que desenvolupa a la província”

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb el president de l’Comitè Provincial de Creu Roja, Francisco Galvañ, per donar suport a l’atenció de les emergències en l’àmbit local. Aquest acord, que des de fa gairebé una dècada subscriuen les dues institucions, contempla en la present anualitat una aportació provincial de 30.000 euros, així com el compromís de consignar la mateixa quantitat durant els tres propers exercicis -2022, 2023 i 2024-, fins a arribar als 120.000 euros.

“La tasca de Creu Roja està sent fonamental durant aquesta pandèmia i, per això, des de la Diputació d’Alacant multipliquem per deu la inversió en la província per a poder atendre totes les necessitats psicològiques, humanes, de supervivència, de connectivitat i de resposta ràpida davant qualsevol emergència i contratemps que pogués passar, fins i tot des del punt de vista de l’atenció psicosocial “, ha avançat el president qui, a més, ha volgut tenir una menció especial per a l’equip de voluntaris i voluntàries de la província, dels que ha assegurat que ajuden a mantenir cohesionada la societat.

“Les infraestructures, les instal·lacions, el conveni o el pressupost no tindrien cap sentit sense ells”, ha sostingut el responsable alacantí, que ha lloat la seva capacitat per “reaccionar de manera directa davant les situacions més complicades, difícils i compromeses que ens puguem imaginar “, a el temps que ha indicat que tenen” un altíssim nivell de formació i capacitació, a més d’una solidaritat que desborda i que són una referència per a nosaltres “.

“No seríem res sense Creu Roja i Creu Roja no seria res sense els voluntaris”, ha insistit Mazón.

El president de la Diputació i de el Consorci Provincial per al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament d’Alacant, organisme a través d’el qual es presta aquesta assistència, ha concretat durant la rúbrica de el document que les associacions de voluntaris en els municipis de la província compleixen un paper essencial en l’atenció a les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables.

Per això, segons ha manifestat, “hauria desitjat que la Generalitat Valenciana no hagués centralitzat a València els CICU -Centres d’Informació i Coordinació d’Urgències- perquè estan deixant a Castelló i a Alacant sense la capacitat de resposta que haurien de tenir. Però nosaltres, en l’esfera de la nostra competència, si estem reforçant la província no solament amb aquest conveni, sinó amb una nova xarxa de parcs i subparques provincials de bombers a totes les nostres comarques per millorar la capacitat de resposta “.

Per concloure, Mazón ha destacat la tasca de Creu Roja provincial durant tota la pandèmia de Covid o en situacions catastròfiques com la DANA i fins i tot en l’atenció de la Teleassistència. “Volem fer referència i visibilitzar el treball de tanta gent que posa a les persones per davant. La seva tasca està sent fonamental en aquests moments i ens ajuda a mantenir la societat cohesionada. Sense aquesta xarxa de solidaritat seria impossible que avancéssim com a societat i serien paraules buides que parléssim de recuperació “, ha asseverat el president.

Prèviament a la rúbrica, els dos responsables han visitat el Centre d’Operacions de l’organització, acompanyats pel diputat d’Emergències, Javier Sendra, on han pogut intercanviar impressions amb els voluntaris que durant l’època estival han atès situacions d’emergència.

Per la seva banda, Francisco Galvañ ha ressaltat la importància d’aquest conveni “per poder donar suport als equips de suport de respostes bàsiques de cadascuna de les poblacions en què tenim presència local i aquelles que gestionem des de les assemblees locals”. Segons ha explicat el president de l’entitat, “aquests equips de respostes bàsiques són grups de voluntaris que davant de qualsevol emergència són els primers que van a ser-hi”.

Conveni des de 2013

La Diputació, a través del Consorci Provincial de Bombers, i Creu Roja Alacant van subscriure el 2013 aquest conveni inicial que s’ha prolongat amb els anys per donar suport a el Pla d’Acció de l’ONG i les seves assemblees locals. Les actuacions es duen a terme dins dels plans municipals d’emergències, respectant els procediments i protocols de coordinació establerts dins dels mateixos, i enfocats a la prevenció de desastres i intervencions d’emergències.

A més, l’ajuda provincial també permet desenvolupar i incrementar les capacitats logístiques a través dels Equips de Respostes Bàsiques d’Emergències (ERBEs), així com fomentar la informació, sensibilització, gestió i formació de la població.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: