Mollà visita la primera planta autoritzada de transferència de residus del Baix Segura abans de la seva posada en marxa

La consellera Mireia Mollà han visitat a Dolors la primera planta autoritzada de transferència de residus de la Vega Baixa abans de la seva posada en marxa, en el termini d’uns 20 dies.

La nova planta de transferència, que compleix el calendari previst, suposa un estalvi per als ajuntaments, a l’resultar més econòmica la tasca de recollida i transport de residus, i permetrà reduir més de l’60% d’emissions associades a l’transport pel que fa als sistemes de recollida actuals

La consellera Mireia Mollà ha agraït l’esforç de Dolors i ha posat a el municipi com a exemple de “les decisions valentes”, que han de “obrir un camí nou en la gestió de residus del Baix Segura”.

“Voldria fer una crida a el conjunt de municipis del Baix Segura als seus veïns i veïnes a que aprofitin aquesta oportunitat històrica per posar les instal·lacions, les ubicacions, les facilitats i les decisions valentes en el Consorci. La Generalitat com ha demostrat estarà a l’100 % a la banda d’aquestes decisions valentes “, ha afirmat Mollà.

La conselleria ha invertit 2,6 milions d’euros, a través del Consorci de residus A6 i VAERSA, en el disseny i execució d’aquesta instal·lació que compta amb les millors tecnologies: nau tancada, instal·lació solar fotovoltaica al sostre i fins i tot connexió elèctrica per a que els vehicles elèctrics de la nova recollida de residus del municipi de Dolores puguin recarregar-se en la mateixa. La planta de transferència de Dolors serà la primera de la Comunitat Valenciana en comptar amb un equipament fotovoltaic d’aquest nivell.

Mollà ha indicat que la comarca ha de donar salts de gegant i ha explicat que l’administració autonòmica ha posat els fons assignats de el paquet d’Economia Circular en mans dels ajuntaments, dels Consorcis per a poder executar aquelles propostes avalades tècnicament perquè el Baix Segura compleixi amb les infraestructures que necessiti.

La consellera ha remarcat el “abans i després en la gestió de residus perquè les instal·lacions d’avui no són les de fa 20 anys i els gestors i gestores d’avui estan molt més tutelats que abans”.

La planta disposa d’una mica més de 5500 m2 condicionats per a la transferència de fracció resta, però també d’estris i voluminosos, de bioresidus recollits separadament i també obre la porta a la transferència i transport d’altres residus domèstics, com ara envasos lleugers, podes o paper-cartró. La infraestructura, per tant, també ajudarà els municipis a millorar de manera més fàcil i eficient les recollides selectives en origen (envasos, cartró, podes, etc.).

El 16 d’agost es va evacuar el dictamen ambiental favorable de la Direcció Territorial d’Alacant i l’Ajuntament, així mateix, ha evacuat la llicència ambiental corresponent. D’aquesta manera la planta de transferència estarà ja a disposició el Consorci perquè es pugui posar en marxa en quant els seus òrgans de govern determinin.

Juntament amb el projecte de la nova planta, s’han condicionat també alguns vials per facilitar que alguns dels vehicles recol·lectors procedents de la costa puguin circular per ells en lloc de per la circumval·lació de la carretera de Dolores.

Reprèn dels treballs de segellat a La Murada

Durant la visita la consellera també s’ha referit sobre els treballs de segellat de la Comunitat Valenciana que van a reprendre en breu amb una nova actuació d’uns 300.000 euros.

“El compromís de la Generalitat amb la restauració d’aquest espai, d’aquesta instal·lació que no hauria d’haver existit en aquestes condicions, és complet i màxim i així seguirà sent”, ha afirmat la consellera.

La conselleria ha indicat la voluntat de seguir col·laborant amb tots els agents implicats perquè l’empresa infractora o bé pagui per aquests treballs de segellat o bé restitueixi a l’administració per quantitat o imports equivalent.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: