Mazón convoca els portaveus de la Diputació d’Alacant per accelerar el pagament de les ajudes pel Covid-19

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha donat a conèixer aquest matí els detalls de l’aliança conjunta que duran a terme l’equip de govern i els grups de l’oposició per agilitar els terminis de pagament de les ajudes destinades als sectors de la província afectats pel Covid-19. Així ho ha avançat després d’acordar amb el portaveu de Ciutadans, Javier Gutiérrez, accelerar els tràmits.

Amb aquest propòsit, Mazón ha mantingut aquests dies diversos contactes amb els portaveus de PSPV-PSOE, Toni Francés, i Compromís, Gerard Fullana, per estructurar una línia d’acció directa i efectiva que permeti, tant a la indústria de l’hostaleria com als autònoms i professionals, rebre de manera immediata les aportacions concretades.

En aquest sentit, segons ha avançat el president, ha convocat els responsables polítics a una Junta de Portaveus extraordinària que tindrà lloc demà dijous per abordar aquest assumpte i introduir, així mateix, algunes novetats com la inclusió de despeses fins ara no previstos, als de fer front amb aquestes aportacions. El paquet inversor es concreta en 14,7 milions d’euros per a l’hostaleria i en altres 9 milions d’euros addicionals per a autònoms i professionals.

Segons ha manifestat Mazón, “des del punt de vista econòmic, a hores d’ara els autònoms, el sector de l’hostaleria i el de el comerç, són la nostra absoluta prioritat”, pel que ha avançat que, per consens, “hem convocat una de Junta de Portaveus extraordinària per accelerar a l’màxim els terminis des de la Diputació, no solament per posar ja a disposició els 14 milions d’euros de el Pla resisitir, sinó també els 9 milions addicionals per a tots els autònoms de la província d’Alacant, a través dels ajuntaments “.

Tal com ha insistit, “la seva situació i les seves conseqüències econòmiques són fonamentals i estem treballant a preu fet, a hores d’ara”.

El president ha ressaltat la predisposició tant de Francès com de Fullana per desenvolupar aquesta mesura, que properament es traslladarà a un ple extraordinari en què s’aprovaran els dos plans d’ajudes. A més, ha concretat que s’estan agilitzant els tràmits administratius pertinent per liquidar el pressupost de 2020 i disposar de romanents.

Per la seva banda, Gutiérrez ha insistit en la necessitat de respondre de manera “àgil i, sense dilació, a les demandes dels sectors que més estan patint les conseqüències d’aquesta pandèmia” i, en aquest sentit, ha destacat que la Diputació “està posant tots els seus recursos per contribuir a pal·liar aquesta situació en els col·lectius més castigats “.

La Diputació participa amb 14,7 milions d’euros al pla d’ajudes coordinat entre la Generalitat, les tres institucions provincials i els ajuntaments, un paquet inversor que suposa el 22,5% de la subvenció que recaurà en cada municipi beneficiari. Aquest import es destinarà a pal·liar la complicada situació financera de sectors com el de l’hostaleria, però també de l’oci, la cultura o les agències de viatge.

A més, la institució provincial compta amb un paquet inversor de 9 milions d’euros addicionals que es distribuiran, seguint criteris de població, entre els 141 municipis de la província amb destinació a pimes, micropimes, autònoms i professionals del territori. Aquesta aportació ha augmentat un 50%, a el passar de 6 a 9 milions d’euros, després de l’agreujament de la crisi econòmica generada per la pandèmia.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: