El ADDA i la Fundació Banc Sabadell renoven el conveni per a joves músics dotat amb 40.000 euros

L’Auditori de la Diputació d’Alacant i la Fundació Banc Sabadell han renovat el conveni per a joves músics, d’entre 18 i 30 anys, amb una dotació de 40.000 euros.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que el programa de beques de l’Acadèmia ADDA · Simfònica, engegat el 2019, “suposa un impuls decisiu a l’talent dels estudiants en procés de formació professional que viuen d’aquesta manera una experiència educatiu-musical única en les seves carreres i és, a més, una aposta ferma que reverteix en la societat alacantina, en la posada en valor de l’talent dels joves, en els amants de la música i en la consolidació de el projecte dirigit per Josep vicent, a el front de l’orquestra “.

La proposta es planteja com una activitat formativa vinculada a l’activitat de l’orquestra alacantina, de manera que es desenvolupa al voltant dels diferents esdeveniments programats per a la mateixa al llarg de l’any. La participació dels músics ve regida pel concepte learning by doing, (aprenentatge en acció) seguint les indicacions dels professors de l’orquestra, els seus directors convidats i el seu director titular.

Els joves seleccionats mitjançant convocatòria pública passen a formar part de, al menys, un projecte orquestral de temps definit i reben una beca de 400 euros per cada un d’aquests programes acadèmics en què participen. D’aquesta manera, fins a un màxim de 29 becats, en funció dels dies i dificultat de el projecte, treballen al costat de professors de l’orquestra i mestres en els diferents assajos conjunts i parcials. Una plataforma per aprofundir en l’aprenentatge interpretatiu i en la disciplina que requereix la dinàmica de treball d’una orquestra professional.

La convocatòria està oberta a joves que estiguin cursant estudis superiors dels instruments per als quals es realitzi la prova o la carrera acabada, en aquest cas els candidats no poden tenir un contracte estable en una orquestra professional. Els interessats poden consultar la informació a https://addaalicante.es/adda/proyecto-academistas-fundacion-banco-sabadell/

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: