Marzà: ‘Els skills valencians són una oportunitat per a intercanviar experiències en formació professional en l’àmbit autonòmic’

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat el Campionat Autonòmic Skills 2017, que se celebra al recinte IFA d’Alacant fins a l’1 de desembre.

El conseller ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler; la directora general de Formació Professional i Ensenyaments en Règim Especial, Marina Sánchez, i el director general de Política Educativa, Jaume Fullana,

L’esdeveniment està organitzat per la Conselleria d’Educació i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu i del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Vicent Marzà i el seu equip han assistit a les competicions de les proves corresponents als sis sectors de transport i logística, construcció i instal·lacions, fabricació, informàtica i comunicacions, arts creatives i serveis. Així mateix, han viscut en directe una demostració de cotxes ecològics, així com proves d’estudiants de Coordinació d’Emergències i Protecció Civil de l’IES Leonardo da Vinci, d’Alacant, i del CIPFP Valle de Elda.

El responsable d’Educació de la Generalitat ha volgut destacar que “els ‘skills’ valencians són una oportunitat per intercanviar experiències en formació professional en l’àmbit autonòmic”. A més, Marzà ha comentat que “més enllà de la competició, el nostre objectiu és que els ‘skills’ siguen un espai de trobada entre alumnat de diferents especialitats, professorat i empreses col·laboradores”, i ha afegit: “Amb esdeveniments com aquest volem visualitzar la qualitat educativa de la formació professional valenciana, ja que estem treballant per a millorar dia a dia en l’orientació professional dels estudiants. Les empreses valencianes necessiten treballadors i treballadores qualificats, i el que estem fent és distribuir l’oferta d’FP de forma territorialitzada atenent la demanda de cada entorn industrial i empresarial de les nostres comarques. Volem facilitar al màxim l’ocupabilitat dels nostres estudiants d’FP”.

Per primera vegada s’ha organitzat l’esdeveniment autonòmic valencià en un únic recinte que agrupa tots els participants. Els ‘skills’ valencians tenen com a objectius promocionar els ensenyaments de Formació Professional i millorar la seua qualitat mitjançant l’estímul i la motivació dels alumnes i els docents, i, al mateix temps, reconéixer la tasca del professorat i crear un punt de trobada entre empreses, docents i estudiants en què es fomenten les relacions entre els diferents centres formatius.

Skills 2017, a escala autonòmica, reuneix especialitats orientades a l’alumnat valencià matriculat en Formació Professional durant el curs 2017/2018. Entre les modalitats de la competició es troben transport i logística (reparació de carrosseria, tecnologia de l’automòbil i pintura de l’automòbil), construcció i instal·lacions (llanterneria i calefacció, instal·lacions elèctriques, ebenisteria, fusteria, jardineria paisatgística i refrigeració), fabricació (mecatrònica, disseny mecànica-CAD, CNC-tornejament i fresatge, soldadura, control industrial i electrònica) i informàtica.

Així mateix, inclou comunicacions (desenvolupament web i animació 3D i jocs), arts creatives (floristeria, tecnologia de la moda i disseny gràfic) i serveis (perruqueria, estètica, pastisseria, cuina, serveis de restaurant i bar i cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària).

Els ‘skills’ valencians compten amb la participació de 212 alumnes de 110 centres educatius valencians, que competeixen en 26 modalitats d’FP. Més de 6.500 alumnes visitaran la competició fins a l’1 de desembre.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: