Marta Barrachina s’alia amb la ceràmica: “Cal incentivar la inversió en renovables i agilitar expedients”

El sector ceràmic pren el pols a la complexa situació actual en el congrés mundial de la qualitat ceràmica que s’inaugura aquest dilluns a Castelló i la presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, mostra el seu ferm compromís amb la indústria taulellera. “Cal incentivar la inversió en projectes d’energies renovables en el sector ceràmic, així com en el conjunt de la indústria, i agilitar els expedients que estan en aquests moments pendents en les administracions”, afirma Marta Barrachina.

Amb aquest objectiu, la presidenta provincial del PP de Castelló proposa “establir un procediment d’urgència per a la tramitació d’expedients de desenvolupament d’energies renovables quan els destinataris de l’energia generada siguin consumidors industrials”. A més, Marta Barrachina aposta per augmentar la generació elèctrica renovable així com la inversió en sistemes d’emmagatzematge.

“És necessari aprofitar tot el potencial disponible a Espanya i reduir d’aquesta manera l’exposició als mercats internacionals tal com demanda la indústria per a garantir la supervivència del teixit social i econòmic de la província de Castelló”, sosté la presidenta provincial del PP de Castelló.

En la mateixa línia de suport al motor econòmic de la indústria de Castelló, la presidenta provincial del PP es compromet al fet que el seu partit traslladi a la Comissió Europea la necessitat de revisar els seus objectius de descarbonització davant indústries com la taulellera, que no tenen per davant alternatives competitives al gas natural i que en els últims temps es veuen afectades pel fort increment del cost energètic.

En la jornada inaugural del congrés mundial de la qualitat ceràmica Qualicer, que es desenvolupa fins al dimarts en la Cambra de Comerç de Castelló, la presidenta provincial del PP de Castelló també va voler manifestar el seu total rebuig a la possible activació del Fons Nacional de Sostenibilitat del Sistema Elèctric (FNSSE) que d’aprovar-se en els seus termes actuals podria suposar per al sector fabricador de rajoles ceràmiques un sobrecost de 210 milions d’euros en el quinquenni 2022-26.

“En el context actual, en el qual les empreses del sector estan greument afectades per l’alça dels costos de l’energia, CO₂, matèries primeres, transport, i sofrint ja un minvament en la seva competitivitat internacional, l’aplicació del Fons Nacional de Sostenibilitat del Sistema Elèctric per part del Govern socialista seria una dificultat més que podria deixar fora del mercat internacional a un gran nombre d’empreses”, subratlla Marta Barrachina. “Des del PP no entenem que el PSOE rescati aquest Fons just en el pitjor moment, amb un preu de l’energia desbocat i sense mesures eficaces per a reduir l’impacte de la crisi energètica en els sectors”, conclou la presidenta provincial del PP de Castelló.

 

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: