Justícia avança el pagament de 8,07 milions d’euros del segon bimestre de 2021 del Torn d’Ofici

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha avançat en gairebé dues setmanes el pagament del segon bimestre de 2022 del Torn d’Ofici de l’Advocacia i la Procura per un import, respectivament, de 6,8 i 1,2 milions d’euros. D’aquesta manera, aquests professionals que exerceixen en el servei de Justícia Gratuïta que ofereix la Generalitat no sols perceben sense retards els seus honoraris sinó que, a més, són els millor pagats d’Espanya.

Els honoraris pels treballs en el Torn d’Ofici s’abonen, segons la normativa, cada dos mesos conforme els col·legis de l’Advocacia i la Procura certifiquen els serveis prestats a la Generalitat. D’aquesta manera, els serveis corresponents als mesos de març i abril es van certificar el passat 25 de maig en el cas de la Procura i el 30 del mateix mes en el de l’Advocacia. La Conselleria de Justícia tenia, doncs, fins al pròxim 30 de juny per a procedir a l’abonament que es va produir el passat dia 17, és a dir, gairebé dues setmanes abans del terme del termini legal.

Tal com ha explicat el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, ara “no sols es paga sense els vergonyants retards del passat, sinó que els professionals de l’Advocacia i la Procura de la Comunitat Valenciana “són els millor pagats en totes les jurisdiccions, molt per sobre del que es percep en altres comunitats autònomes amb competències en Justícia i en els territoris sota la gestió del Ministeri.”

En aquest sentit, García Añón ha recordat que “des de 2015, l’augment de les dotacions per a la Justícia Gratuïta ha estat constant en cada exercici pressupostari de manera que l’augment total en set anys ha estat del 120 per cent, perquè hem passat dels 23,2 milions d’aquell any als 51 actuals”.

La dotació pressupostària per a pagar les actuacions d’advocats i procuradors per a aquest 2022 ascendeix als 51.095.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 5,2 per cent respecte a l’any anterior, en el qual es van destinar a aquest efecte un total de 48.528.100 euros.

En concret, l’Advocacia ha passat de tenir consignats fins a 40,8 milions d’euros en 2021 a 43 en 2022, mentre que la Procura ha experimentat un increment des dels 6,3 milions als 6,7. En aquest sentit, la Generalitat, en 2021, va costejar 145.197 actuacions de l’Advocacia i 117.459 de la Procura i va rebre 114.433 sol·licituds d’assistència gratuïta.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: