Marta Barrachina posa en valor el consens en les ajudes a afectats pels incendis: “El PP continuarà treballant perquè arribin”

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló i diputada, Marta Barrachina, posa en valor l’acord aconseguit amb l’equip de Govern de la Diputació en els ajuts als afectats pels incendis que han arrasat més de 20.000 hectàrees a la província de Castelló durant el mes d’agost i subratlla que se seguirà treballant perquè els acords aconseguits a proposta del PP “es compleixin i les ajudes arribin com més aviat millor als municipis”.

La líder del PP de la província de Castelló exalça el consens aconseguit per donar resposta als afectats pels incendis de Bejís i Les Useres “perquè el principal objectiu que ha de guiar la Diputació Provincial i tots els grups polítics ha de ser donar respostes àgils i eficaços a les necessitats dels castellonencs”. Ara, i gràcies al consens assolit de la mà de les propostes del PP, “la Diputació vetllarà per sufragar el 100% dels danys en habitatges, també a les de segona residència, i per assumir les despeses extraordinàries a què s’enfronten els ajuntaments a causa dels incendis”, explica Barrachina.

La líder provincial del PP de Castelló recorda que les ajudes redactades pel PP i consensuades amb l’equip de Govern de la Diputació, format per PSOE i Compromís, “s’han elaborat després d’escoltar alcaldes i portaveus dels municipis afectats pel foc” . “Ara l’única cosa important és que la Diputació sigui el més àgil possible en l’adopció de les mesures urgents que requereixen els municipis afectats pels incendis de Bejís i Les Useres”, ressalta Barrachina.

En total, són set els punts que es recullen a l’acord segellat entre el PP i l’equip de Govern de la Diputació. Entre aquests es recull la necessitat d’elaborar un Pla d’Ocupació perquè els ajuntaments afectats puguin contractar persones aturades per a la reparació d’instal·lacions i serveis municipals afectats pels incendis i que es coordinaran i complementaran amb els plans que aprovi la Generalitat Valenciana.

A més, “la Diputació de Castelló aprovarà línies d’ajuts, en coordinació amb la Generalitat Valenciana i el seu pla de recuperació anunciat, perquè els ajuntaments afectats activin ajuts a autònoms i pimes per fer front als efectes econòmics negatius que han tingut a les activitats de tots els sectors”, explica Barrachina.

Una altra de les iniciatives del PP recollides a l’acord és que “la Diputació de Castelló complementarà les ajudes que altres administracions públiques destinin als habitatges afectats pels incendis, tant de primera com de segona residència, fins a assolir el 100 % dels danys” , informa la líder provincial del PPCS.

Prorrogar totes les línies i programes d’ajuda que els ajuntaments afectats tenen concedides i que a causa de l’incendi puguin patir retards en la seva execució i aprovar línies nominatives d’ajuda als ajuntaments afectats pels incendis, que puguin ser utilitzades en sufragar les despeses extraordinàries i despesa corrent que aquests ajuntaments han hagut d’assumir com a conseqüència dels incendis són altres dels punts proposats pel PP que han rebut l’aprovació de PSOE i Compromís.

La presidenta provincial del PP de Castelló recorda que a l’acord amb l’equip de Govern de la Diputació també s’inclou la petició que va llançar el Partit Popular el 24 d’agost passat en relació amb les activitats turístiques dels municipis afectats pels incendis. En aquest sentit, PSOE i Compromís es comprometen que la Diputació sol·liciti al Patronat Provincial de Turisme el disseny de plans específics per recuperar l’activitat turística als municipis danyats pels efectes del foc i que ho faci en coordinació amb l’Agència Valenciana de Turisme .

Per fer un seguiment exhaustiu del compliment de l‟acord, el PP també ha aconseguit que l‟equip de Govern de la Diputació accepti la creació d‟una Oficina de Coordinació i Seguiment. “El Partit Popular vol que les mesures que s’aprovin per donar resposta als afectats pels incendis aconsegueixin el seu màxim desenvolupament i eficàcia en la coordinació amb la resta d’administracions públiques, especialment la Generalitat Valenciana, per la qual cosa se’n crearà, a més, una Comissió Informativa Especial per canalitzar i coordinar tota la informació i els plans dactuació”, explica la presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: