Climent destaca la importància de la innovació tecnològica per assolir la descarbonització de l’economia i un nou model energètic sostenible

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat aquest dimarts, al Congrés Internacional de Màquines Elèctriques, que “el repte urgent d’una crisi climàtica urgent, a la qual s’ha sumat una pandèmia mundial i els efectes derivats del conflicte a Ucraïna, han posat en relleu més que mai la importància del sector energètic i la necessitat d’assolir un nou model energètic que recolzi fonamentalment en la sostenibilitat i l’eficiència energètica”.

En aquest context, ha continuat, “les màquines elèctriques van cobrant una importància predominant on la innovació i lintercanvi de coneixements són més necessaris que mai per aportar solucions avantguardistes que ens ajudin a aconseguir la descarbonització de leconomia i la consolidació dun nou model energètic sostenible”.

Climent ha realitzat aquestes declaracions en l’obertura de la 25a Edició del Congrés Internacional de Màquines Elèctriques (ICEM 2022), un dels esdeveniments mundials de més prestigi del sector.

ICEM 2022, organitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV), l’Institut de Tecnologia Elèctrica (ITE) i l’Associació ICEM NPO, posa el focus en l’electrificació com a eina essencial per dur a terme la transició energètica, assolir els objectius de descarbonització economia i donar forma a un model de desenvolupament sostenible.

A la seva intervenció, Climent, ha destacat que l’evolució dels models de producció energètics, la mobilitat elèctrica i la irrupció de la digitalització i la indústria 4.0 “representen una gran oportunitat per a la indústria de la maquinària elèctrica”.

El conseller també ha destacat la necessitat establir un marc regulador que doni seguretat jurídica i promogui les inversions que constitueixin palanques per a un veritable desenvolupament sostenible.

“Treballem- ha assenyalat- amb el compromís ferm i decidit de consolidar l’impuls de les energies renovables, l’autoconsum, les comunitats locals d’energia ia eficiència energètica com els pilars bàsics en què se sustenti el nou model energètic que volem per a la nostra terra i les generacions futures.”

El Congrés d’Internacional de Màquines Elèctriques té caràcter bianual i en edicions anteriors s’ha celebrat a ciutats com Londres, Hèlsinki, Cracòvia, Bruixes o Berlín.

Aquesta 25 edició se celebra del 5 al 8 de setembre al Palau de Congressos de València, i s’hi donaran cita més de 500 experts, investigadors i enginyers per intercanviar coneixements i formes noves de col·laboració.

En aquesta edició s’han presentat més de 400 articles de múltiples grups de prestigi internacional, tant d’Universitats com de companyies rellevants a l’àrea de màquines elèctriques i s’han organitzat tutorials impartits per diversos investigadors de gran prestigi a nivell mundial.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: