La Generalitat ja ha abonat prop de 50.000 persones treballadores autònomes l’ajuda de 300 euros per pal·liar l’increment dels costos energètics

La Generalitat ja ha abonat prop de 50.000 autònoms i autònomes valencians a l’ajuda de 300 euros del Pla Reactiva destinats a pal·liar l’increment dels costos energètics i la inflació derivats de la Guerra d’Ucraïna.

En concret, tal com ha confirmat el conseller d’Hisenda, Arcadi España, ja s’han pagat 49.147 expedients per un import total de 14,75 milions d’euros, fet que suposa el 77,58% de les sol·licituds registrades.

“Al llarg del mes d’agost hem agilitzat la tramitació de tots els expedients per poder abonar les ajudes de forma ràpida i pràcticament immediata a aquest col·lectiu que s’ha vist especialment afectat per l’increment dels costos”, ha assenyalat Arcadi España després de recordar que “fins al dia 8 d’agost va estar obert el termini per completar les sol·licituds i el divendres 12 es va signar la primera resolució, per la qual cosa en tot just quatre dies vam començar a pagar les primeres ajudes”.

Les persones beneficiàries de l’ajut han rebut els 300 euros en un únic pagament “amb els que busquem ajudar-los a compensar, en part, l’increment dels costos a un estiu que ha estat especialment complicat”. De fet, tal com ha recordat Arcadi Espanya “amb la intenció d’arribar al nombre més gran de persones autònomes possibles, el Consell va ampliar el termini de sol·licitud i va estendre a tots els sectors econòmics l’oportunitat d’accedir a aquests ajuts”.

D’aquesta manera, únicament resten per abonar-se 4.916 sol·licituds (el 7,76% del total), mentre que la resta s’han denegat per l’incompliment dels requisits per motius diversos com no registrar el domicili fiscal a la Comunitat Valenciana. “En els propers dies conclourem el procediment i procedirem a abonar els darrers expedients, permetent que totes les persones beneficiàries puguin disposar d’aquest ajut com més aviat millor”, ha indicat el responsable d’Hisenda.

Arcadi España també ha subratllat la “gran acceptació” que ha tingut aquesta ajuda directa de 300 euros per a persones autònomes i ha incidit que “ha quedat de manifest el compromís de la Generalitat amb un col·lectiu que està patint especialment la crisi energètica i la pujada de preus, posant a la seva disposició des del primer moment a través del Pla Reactiva mesures amb què ajudar-los a pal·liar ia superar aquesta situació”.

“Hem volgut arribar al nombre més gran possible de persones beneficiàries a través d’aquestes ajudes que superaran els 16 milions d’euros amb l’objectiu que els emprenedors i emprenedores de la Comunitat Valenciana puguin dinamitzar la seva activitat econòmica, així com fer front a la crisi energètica ia les dificultats econòmiques generades per l’alta inflació”, ha afegit Arcadi España.

Així mateix, el responsable d’Hisenda ha ressaltat el treball realitzat pel personal tècnic de l’Agència Tributària Valenciana (ATV), encarregat de la gestió de les subvencions, que ha permès que les ajudes s’estiguen abonades de manera diligent perquè les persones autònomes valencianes puguin fer front al més aviat possible a les conseqüències de la guerra d’Ucraïna”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: