Marta Barrachina fa el primer pas per assolir un gran pacte per la defensa del sector ceràmic de Castelló

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, proposa un gran pacte per la defensa del sector ceràmic de Castelló. La líder provincial del PP aposta pel consens a la Diputació per reivindicar les mesures urgents que reclama la indústria taulellera. Per això, Barrachina presentarà un Pacte per la defensa del sector ceràmic de Castelló a la propera reunió d’alcaldes de municipis ceràmics que se celebrarà dilluns a la Diputació, un document que inclou cinc mesures per elevar la veu i deixar de banda els colors polítics per protegir la feina i la indústria que és vital per a la província.

“Des del PP no és la primera vegada que estenem la mà a la resta de partits per defensar el futur de la província. El passat 23 de setembre ja vam presentar un Manifest per a l’ocupació i el futur del sector ceràmic a la província de Castelló. Manifest que vam elevar a Diputació sense èxit, perquè llavors el PSOE i Compromís hi van votar en contra, encara que sí que s’han arribat a acords en ajuntaments. Esperem que ara a la Diputació sí que aconsegueixi el consens que necessita la província de Castelló per afrontar el futur amb garanties”, indica la líder provincial del PP.

“Estem en un moment de màxima preocupació. Tots els alcaldes i representants dels municipis ceràmics sabem que està en joc el futur de tota una província”, subratlla Barrachina. El sector ceràmic està a punt del col·lapse i necessita el suport de les institucions. L’escalada dels costos energètics està ofegant a la indústria ceràmica, de la qual depenen més de 17.000 llocs de treball directes i d’altres indirectes.

Moltes empreses es veuen obligades a tancar perquè no poden continuar produint pèrdues o realitzar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE). Actualment, uns 8.700 treballadors del sector ceràmic de Castelló estan atrapats en un ERTE sense saber què serà del seu futur. “Avui es fa més rellevant que mai unir forces per solucionar la crisi de preus i la crisi energètica que està escanyant famílies i empreses de Castelló”, afirma Barrachina.

El Pacte per la defensa del sector ceràmic de Castelló inclou cinc mesures per fer front comú i treballar de manera unida des de la província pel futur de la mateixa. El primer punt recull la necessitat de treballar amb plena unitat d’acció i amb una mateixa veu per defensar i protegir els nostres municipis ceràmics davant la greu situació que travessa la indústria, posant les milers de famílies que depenen del sector davant de qualsevol altra consideració.

Així mateix, el document recull la necessitat de “reivindicar amb fermesa solucions urgents davant de totes les administracions competents, sense que les actituds partidistes ni la coincidència de color polític entre administracions limiti un nivell d’exigència a l’alçada de la gravetat del problema”, exposa la presidenta provincial del PP.

“També cal instar el Consell a augmentar les ajudes directes al sector ceràmic i reclamar al Govern que atorgui els ajuts màxims, de fins a 150 milions d’euros per empresa, permesos per la Unió Europea perquè la ceràmica de Castelló hi pugui competir condicions que altres productors europeus com Itàlia”, explica Barrachina.

Traslladar aquest acord al Govern d’Espanya, a la Generalitat Valenciana, a la Cambra de Comerç de Castelló ia les organitzacions que representen el sector, ASCER, ANFFECC i ASEBEC és un altre dels punts, així com crear una taula de seguiment del Pacte per la defensa del sector ceràmic de Castelló per avaluar i garantir el compliment dels termes del present acord.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: