Mazón: “El que cura i el que sana és el coneixement i la formació i no els prejudicis lingüístics”

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón ha afirmat avui que “el que cura i el que sana és la formació i l’experiència i no el prejudici lingüístic perquè amb sectarisme i ideologia no posarem solució al caos a la sanitat pública valenciana”.

Així s’ha manifestat Carlos Mazón durant l’acte de proclamació del candidat del PP al municipi Alacantí de Sant Vicent del Raspeig, Pachi Pascual, en què ha assegurat que “El Consell de Puig ha d’ocupar-se de solucionar els enormes problemes sanitaris perquè patim un sistema públic abandonat i en precari per pura ideologia, amb saturació d’urgències, manca de personal i deteriorament d’infraestructures”.

“L’última idea de Puig és que els paràmetres per valorar la fase de concurs d’accés a una plaça en sanitat estableixin un 70% de la baremació segons el temps treballat però sense puntuar l’experiència professional al marge de la sanitat pública valenciana. Si han treballat en una altra autonomia oa la sanitat privada, no els explica. Un altre 15% en funció del grau de coneixement del valencià i un 15% més, fins a completar el 100% per formació. Amb aquesta proposta, els coneixements de valencià valen un 15%, però tenir una tesi doctoral en medicina només un 5%.

Mazón ha assenyalat que “al PPCV estem a favor de valorar el valencià com a mèrit, però no com a obligació, i aquesta proposta del Consell de Puig és un requisit encobert, que provocarà que professionals de fora no puguin consolidar plaça a la Comunitat i que altres de la mateixa Comunitat marxin per no tenir acreditat el valencià. No té sentit perquè la Comunitat és la que té menys personal d’infermeria i la cinquena per la cua en nombre de professionals de la medicina. Al final qui paga les conseqüències és el pacient per una minva de professionals”.

El president del PPCV ha demanat a Puig que “aparqui la ideologia i primin les competències professionals als criteris de baremació. Les decisions polítiques no han de marcar el camí de la sanitat pública valenciana amb criteris desproporcionats, mancats de sentit comú i sense cap respecte als professionals. Demanem expressament la retirada de la proposta i una nova baremació”

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: