Marta Barrachina buscarà solucions “a la situació de vulnerabilitat econòmica de les farmàcies rurals de la província de Castelló”

“El Partit Popular de la província de Castelló buscarà solucions a la situació de vulnerabilitat econòmica de les farmàcies rurals de la província de Castelló”. Així ho ha afirmat la presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, després de la reunió mantinguda amb la presidenta de l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló, Rosa Arnau, per abordar la situació d’un sector sanitari el treball del qual ha estat crucial durant la pandèmia sanitària de la Covid-19.

“El Partit Popular de la província de Castelló és conscient dels problemes econòmics i professionals de les farmàcies rurals, que majoritàriament estan a la nostra província”, indica Marta Barrachina. “Castelló és una província on la despoblació és un veritable problema”, subratlla la presidenta provincial del PP de Castelló. De fet, a la província de Castelló hi ha al voltant de 300 oficines de farmàcia i més d’un centenar són farmàcia única a la seva localitat, tal com ha transmès la presidenta del Col·legi de Famacèutics de Castelló durant la reunió.

“Les farmàcies són la primera baula de la cadena sanitària i, moltes vegades, és l’únic agent sanitari que té la població rural”, explica la presidenta provincial del PP de Castelló. Per això, “el Partit Popular de la província de Castelló es compromet a treballar conjuntament amb el Col·legi de Farmacèutics en l’elaboració de propostes per garantir la viabilitat de les farmàcies rurals com a agents vitals per a la lluita contra la despoblació”, explica Marta Barrachina.

En línia amb les dificultats que es troben avui les farmàcies, la presidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló també ha exposat a la reunió amb la presidenta provincial del PP de Castelló les dificultats que pateixen davant el retard en el pagament de les quantitats degudes per la Conselleria de Sanitat. “No pot ser que a l’agost rebin els diners en concepte de la resolució dels expedients de principi d’any”, subratlla Marta Barrachina. “Cal agilitzar la resolució dels expedients i buscar fórmules perquè les farmàcies no hagin de patir aquests retards en el pagament dels medicaments per part de la Conselleria de Sanitat perquè n’afecten directament la viabilitat, sobretot en el cas de les farmàcies rurals”, lamenta Barrachina.

Un altre dels assumptes que ha traslladat la presidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló a la presidenta provincial del PP és la necessitat d’assumir noves competències a causa dels canvis socials i els avenços continus en l’atenció sociosanitària. “Els farmacèutics volen afegir noves competències assistencials i també relacionades amb la logística del medicament, la docència i la investigació. A més, pel que fa a l’atenció sanitària en farmàcia, aposten per contemplar l’atenció domiciliària aquells pacients que per les seves característiques són a casa amb dificultats en la mobilitat», exposa Marta Barrachina.

Així mateix, la presidenta provincial del PP de Castelló considera que és essencial defensar el servei de dispensació col·laborativa als medicaments d’àmbit hospitalari, un projecte del qual actualment es beneficien més de 1.500 pacients de la província de Castelló.

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, ha assistit a la reunió juntament amb els diputats María Ángeles Pallarés, Nieves García i Vicent Sales. En el cas del Col·legi de Farmacèutics de Castelló, a més de la seva presidenta, Rosa Arnau, hi han estat presents Jaime Marí, secretari del Col·legi, i Enrique Hueso, tresorer.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: