Mazón exigeix a Sánchez més metges per a Atenció Primària a la Comunitat

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha exigit al President del Govern, Pedro Sánchez, més metges per a Atenció Primària a la Comunitat Valenciana “davant la manca de professionals i el col·lapse del sistema”.

Mazón, que s’ha reunit amb la comissió de sanitat del PPCV, ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que la Comunitat Valenciana se sumi al manifest impulsat per diferents comunitats autònomes en defensa de l’Atenció Primària. El text, impulsat per les comunitats de Galícia i el País Basc, ja ha sumat les adhesions d’Andalusia, Castella i Lleó, Múrcia i Catalunya, entre d’altres, i demana al Govern de Sánchez mesures de xoc urgents per incorporar professionals mèdics als centres de salut. A més, es plantegen propostes com ara que no quedin places MIR vacants o l’ampliació del nombre de places de formació mèdica especialitzada en Medicina de Família i Comunitària.

El president del PPCV ha assenyalat que la Comunitat Valenciana “pateix la manca de professionals ia més retallades per part del Govern de Puig, que treu plans tardans i erronis i tanca centres de salut”. Així, Mazón ha afirmat que els governs socialistes “provoquen que els ciutadans visquin en un infern sanitari”.

El president del PPCV ha recordat que la manca de professionals “és una de les queixes contínues del Govern de Puig, i ara té l’oportunitat d’exigir a Sánchez que esmeni aquest dèficit”.

“La Comunitat Valenciana s’hauria de sumar a aquest manifest i exigir a Sánchez que compleixi les responsabilitats que són pròpies del Govern d’Espanya. Ja està bé de tenir un president de la Generalitat que es queda mut quan ha de reivindicar davant de Sánchez. Puig calla en finançament, en aigua, a Rodalies i, si calla també en sanitat, deixarà palès que la seva prioritat són els interessos de partit sobre les necessitats dels valencians”, ha assenyalat.

Iniciativa a Les Corts

El president del PPCV ha explicat que el Grup Popular a les Corts ha registrat una iniciativa parlamentària “que recull l´essència del manifest”, en què s’advoca per la recerca d’un consens entre CCAA i el Ministeri de Sanitat perquè se solucioni la situació” i ha insistit que si altres regions reclamen a Sánchez “la Comunitat Valenciana no es pot quedar fora”.

Així, a més de la cobertura de les places MIR -enguany se n’han quedat 200 sense cobrir- i de la formació especialitzada en Medicina de Família i Comunitària, es recull la necessitat que es creï a Espanya l’Especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències davant de les necessitats del sistema sanitari, així com l’ampliació del nombre de places de formació especialitzada en Medicina de Família i Comunitària i l’acreditació d’unitats docents més flexible i àgil. També se sol·licita la convocatòria de places MIR extraordinàries a l’especialitat de medicina familiar i comunitària.

“La sanitat és la pedra angular d’una societat avançada i, per garantir el bon funcionament i l’atenció adequada als pacients, cal partir d’una planificació correcta, cosa que fallen estrepitosament tant el Govern de Puig com el de Sánchez” , ha lamentat.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: