Ximo Puig reclama un “gran pacte per l’energia” a la Comunitat Valenciana que asseguri una “sostenibilitat justa” per al medi ambient i l’ocupació i acceleri l’autonomia energètica

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat un “gran pacte per l’energia” aconseguit entre partits polítics, administracions, agents socials i el conjunt de la societat civil, que asseguri una “sostenibilitat justa” per al medi ambient i l’ocupació , i que acceleri l’autonomia energètica.

Així ho ha manifestat en l’obertura de la trobada ‘El desafiament renovable a la Comunitat Valenciana’, organitzat pels diaris del Grup Premsa Ibèrica a la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’empresa hidroelèctrica Statkraft, ia la qual també hi ha assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i la consellera dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha assegurat que l’actual situació d’emergència generada per la guerra a Ucraïna i la inflació, especialment en els costos energètics, exigeix ​​respostes urgents, com les que el Consell està adoptant per accelerar la transició energètica i evitar la dependència.

En aquest sentit, ha avançat que les properes setmanes el Consell autoritzarà 19 noves instal·lacions renovables que ja disposen de declaració favorable d’impacte ambiental i que se sumaran a les 19 recentment autoritzades. D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana comptarà amb 38 noves plantes fotovoltaiques “com a reacció a la guerra”, ha assenyalat.

A més, ha explicat que s’han rebut 441 sol·licituds per crear noves plantes, que aportarien 6.150 megawatts de potència a la xarxa elèctrica valenciana.

El cap del Consell ha destacat que la Comunitat Valenciana disposa d’“un jaciment inesgotable de sol” que ha de ser convertit en un “avantatge competitiu”, ja que constitueix una oportunitat d’inversió i nous llocs de treball de qualitat, per la qual cosa ha instat tothom els sectors econòmics a sumar-se a l’aposta per les renovables i aprofitar l’ajuda dels fons europeus Next Generation.

Així mateix, ha considerat una urgència assolir la sobirania energètica per passar d’importar combustibles fòssils a ser “exportadors d’energia”, fet que suposa un projecte de futur per garantir l’ocupació i l’estat del benestar, ha afegit.

Finalment, el cap del Consell ha destacat el compromís de la Generalitat per accelerar la transició energètica amb mesures com el nou decret de renovables que contempla la reducció dels terminis a 10 mesos per resoldre nous projectes competència de la Generalitat, ia 6 mesos en el cas que competeixin a ajuntaments; l’agilitació dels projectes de 10 megawatts o menys, amb la tramitació per mitjà d’urgència; i locupació màxima del 3% del sòl no urbanitzable per a renovables.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: