Marta Barrachina aposta pel pla d’estalvi energètic que proposa el PP per evitar restriccions al sector ceràmic

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, aposta pel pla d’estalvi energètic que proposa el PP per evitar restriccions en el subministrament de gas de cara al proper hivern. “Cal donar oxigen a les rajoles ia totes les empreses que estan afectades per la crisi de preus en l’energia perquè en depenen milers de llocs de treball a la província de Castelló”, recorda Barrachina.

“La producció ceràmica encara no disposa d´una alternativa al gas i per això el Partit Popular proposa reduir la pressió fiscal perquè les empreses puguin resistir a la crisi energètica”, afegeix la presidenta provincial del PP de Castelló. “El PP aposta per un pla destalvi energètic per rebaixar el consum innecessari. Un pla que estigui pactat i consensuat i amb què ens puguem anticipar als problemes que hi pugui haver en el subministrament de gas en els propers mesos”, incideix Barrachina.

A més, la líder provincial del PP considera primordial la rebaixa de la càrrega fiscal que suporten les empreses. En aquest sentit, Barrachina recorda que el Partit Popular va portar al Congrés la seva proposta de baixar els impostos aplicats als carburants i al gas, amb la rebaixa al mínim legal comunitari de l’impost especial als hidrocarburs i al 4% superreduït de l’IVA al subministrament de gas i calefacció. Tot i això, “el PSOE va votar en contra d’aquestes mesures que en aquests moments serien una taula de salvació per a les famílies i les empreses”, lamenta Barrachina. “En comptes de recolzar la indústria, el PSOE aposta per la pressió fiscal i crea conflictes amb Algèria, el principal proveïdor de gas d’Espanya”, afegeix la presidenta provincial del PP.

La realitat al sector ceràmic espanyol, el clúster del qual es concentra a la província de Castelló, és cada dia més complicada per la seva dependència del gas. De fet, moltes empreses asseguren que aturaran durant el mes d’agost els forns per aturar la producció davant de la possibilitat d’un racionament del gas obligatori a la tardor o l’hivern per les mesures que pugui emprendre Rússia.

La darrera dada de producció industrial ja mostra la contenció en la producció de paviments i resvestiments ceràmics de la indústria de Castelló, amb una caiguda del 8,3% al maig. “El Partit Popular sap que és urgent abaixar la pressió fiscal i adoptar mesures per intentar contenir la pujada de preus perquè en depèn el futur de milers de llocs de treball directes i el futur de la província de Castelló”, conclou la presidenta provincial del PP.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: