José Martí aposta per la presència de la cultura en l’acció de promoció turística de la província de Castelló a Alemanya

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha anunciat la seua intenció que el món de la cultura de la província siga present en l’acció de promoció turística que la institució pretén celebrar a Alemanya a la fi d’any. Segons ha expressat, «l’oferta turística de Castelló és molt més que el sol, la platja o un magnífic paisatge de muntanya; la nostra província també disposa d’un important patrimoni cultural del qual ens podem sentir molt orgullosos». A més, ha assenyalat que «en el nostre territori existeix una interessantíssima activitat cultural d’avantguarda promoguda per creadors que han nascut o que resideixen en la nostra terra, amb capacitat per a triomfar fora de les nostres fronteres».

Colaboració de la ‘Fundació Caixa Castelló’

Martí espera comptar amb la Fundació Caixa Castelló i el seu gerent, Leopoldo Monfort, i gestor, Alfredo Llopico, a l’hora de definir el vessant cultural de l’acció promocional de Castelló a Alemanya. En aquest sentit convé recordar l’estreta relació existent entre la Diputació i l’entitat cultural, que anualment subscriuen un conveni de col·laboració. A més, es dona la circumstància que com a president de la institució provincial, José Martí és també patró de la Fundació Caixa Castelló.

Expo Chemaalvargonzález

El mandatari provincial ha revelat les seues intencions durant l’acte d’inauguració de l’exposició sobre el fotògraf de Jerez ja mort, Chema Alvargonzález, que sota el títol ‘Entre punts de llum: traçant una constel·lació’ s’ha inaugurat en la residència artística GlogauAIR en el barri de Kreuzberg a Berlín. Una mostra que es podrà gaudir fins al pròxim 30 d’agost. Anteriorment, fins al passat 2 de juliol, les obres que la conformen van estar exposades a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló a Castelló de la Plana.

Residència artística

GlogauAIR és una residència artística sense ànim de lucre que Alvargonzález va crear en 2006. Es tracta d’un ambiciós projecte dissenyat per a explorar, crear i exposar, on s’ofereix estudis a 13 artistes de diferents països que durant la seua estada reben suport tècnic i tenen l’oportunitat de participar en tallers, intercanvis i xarrades. Els artistes dediquen l’estada al desenvolupament d’un projecte artístic.

Carlos Asensio

Es el que fan en els últims 11 anys altres tants artistes de Castelló, gràcies a les beques Hàbitat Artístic concedides per l’Ajuntament de Castelló. En 2021 l’afortunat va ser el fotògraf Paco Poyatos.

En aquests moments, l’artista resident becat de Castelló és el pintor Carlos Asensio, qui desenvoluparà el seu projecte cultural entre els mesos de juliol i desembre, estant en contacte amb col·legues d’altres països que tenen un altre tipus de mirada sobre l’art en particular i la vida en general.

Martí ha tingut ocasió de departir amb Asensio, qui li ha traslladat que aquesta beca «suposa una gran oportunitat de desenvolupament artístic i personal».

Durant el mes de juliol i agost, gràcies a la col·laboració d’Acció Cultural Espanyola (AC/E), la Fundació Caixa Castelló i GlogauAIR Berlín, es realitzaran trobades amb agents culturals i artístics de Castelló, com el músic David Moliner, el performer Álvaro Terrones, el gestor cultural Alfredo Llopico, o l’artista Carlos Asensio, entre altres, amb l’objectiu d’impulsar i promocionar el seu treball entre la comunitat artística berlinesa.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: