Marta Barrachina anuncia que el PPCS presentarà mocions a tota la província perquè hi hagi metge a les ambulàncies SAMU

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, anuncia que el PP presentarà mocions als ajuntaments de la província perquè totes les ambulàncies SAMU tinguin metge. “Que el SAMU tingui metge no hauria de ser una aspiració, sinó una realitat”, subratlla Marta Barrachina, que lamenta la mort d’un home a Alacant a causa d’un infart després que li atengués una ambulància SAMU sense metge.

La petició que traslladarà el Partit Popular als plens dels ajuntaments de la província de Castelló arriba després de la mort d?un home a Alacant i després de conèixer, tal com ha denunciat el PP des de l?inici de l?estiu, que quatre de les 11 ambulàncies SAMU que presten servei a la província manquen de metge per falta de personal. “Els castellonencs pateixen la manca de personal i la nul·la planificació per part de la Conselleria de Sanitat”, adverteix Marta Barrachina.

El col·lapse sanitari ha aconseguit tal magnitud que fins i tot els metges han alçat la veu en contra del conseller de Sanitat per les seves afirmacions respecte que “les infermeres i el conductor específic estan capacitats plenament per portar l’ambulància SAMU”. El servei de SAMU és un Servei d’Ajuda Mèdica Urgent que implica la presència d’un metge en aquestes ambulàncies. No és una opció, és una necessitat. Una ambulància SAMU sí o sí que ha de comptar amb un metge per prestar el servei amb les garanties que mereixen els castellonencs en el cas de la nostra província i el conjunt dels valencians en el cas de la Comunitat”, recalca la presidenta provincial del PP de Castelló .

“La tasca d’un metge dins el servei del SAMU és fonamental, com ho són el treball de la infermera i el tècnic en emergències sanitaris. Cadascú desenvolupa un paper insubstituïble per atendre les emergències i poder comptar amb tots els mitjans necessaris per salvar vides”, indica Marta Barrachina.

Per tot això, el Partit Popular de la província de Castelló presentarà mocions als diferents ajuntaments de la província perquè el Govern socialista de Puig “compleixi immediatament la normativa actual de la Conselleria de Sanitat i doti tots els SAMU dels metges necessaris per cobrir les 24 hores d´atenció”, explica Marta Barrachina. A més, el PP exigeix ​​a la Conselleria la convocatòria dels cursos dacreditació necessaris perquè tots els facultatius adscrits als SAMU tinguin la titulació requerida.

Amb el mateix objectiu de treballar per dotar l’assistència sanitària de la qualitat que els castellonencs mereixen, el PP de la província de Castelló també sol·licitarà al Govern socialista de Puig, a través de les mocions que presentarà als ajuntaments, que iniciï els tràmits de descentralització dels serveis d’emergències sanitaris (SES) de Castelló i del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) de Castelló.

“No podem permetre que les continues retallades i la manca de planificació per part del Govern socialista afectin la qualitat de l’assistència sanitària que mereixen els castellonencs i tots els turistes que aposten per la nostra província als mesos d’estiu, on la població augmenta de manera exponencial en multitud de municipis de costa i d’interior”, conclou la presidenta provincial del PP de Castelló.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: