Castelló sumarà més art contemporani local a la seua col·lecció municipal

L’Ajuntament de Castelló ampliarà el seu fons d’art contemporani per enriquir la Col·lecció Municipal d’Art Contemporani gestionada pel Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC). Es tracta d’una convocatòria pública a artistes i galeries d’art de Castelló que tinguen interés a donar a conéixer la seua obra a través de la presentació de propostes artístiques per a l’adquisició d’obres d’art contemporani per part del consistori. Poden presentar les propostes aquelles galeries d’art que tinguen la seua seu a la ciutat i artistes locals (nascuts i/o residents a Castelló), així com de la provincia.

Segons ha explicat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, “volem fer de la nostra una col·lecció municipal rellevant i prestigiosa amb el talent dels nostres artistes, perquè aquest govern sempre donarà suport el sector i perquè les darreres convocatòries ens han demostrat l’excel·lent nivell que tenim”.

Les obres presentades seran valorades per una comissió d’experts, integrada per professionals del sector, els qui, tenint en compte el fons existent en la Col·lecció Municipal d’Art Contemporani, la qualitat de les obres presentades, la relació qualitat-preu segons el mercat i, en definitiva, quants criteris tècnics consideren, emetran un informe en el qual detallaran quines obres es consideren més adequades per a formar part de la Col·lecció Municipal.

El citat informe constituirà l’instrument tècnic a partir del qual la Regidoria delegada de Cultura i Museus determinarà, segons la disponibilitat pressupostària, quines obres seran adquirides per a formar part de la Col·lecció Municipal d’Art Contemporani.

Entre les bases de la crida a projecte cal remarcar que cada artista pot presentar un màxim de 3 tres propostes, i cada galeria un màxim de 10. A més, no poden participar artistes dels qui s’haja adquirit obres en les convocatòries d’adquisició de 2020 i 2021.

En la passada edició, Castelló va adquirir 13 obres: ‘Campos de fútbol’, de María José Bleda i José Mª Rosa; ‘Armadures, cavallers i ferides’, de Lídia Oliver; ‘Máscara I’, de Lara Ordóñez; ‘Estratos (1936-1939)’, de Xavier Arenós; ‘El columpio’, de Carlos Pesudo; ‘Observatorio’, de Laura Palau; ‘Masoveres’ (sèrie de 3 obres), de Miriam Chiva; ‘El que cap – La meua caixa’, d’Ester Pegueroles; ‘Ser & Paisaje’, de Geles Mit; ‘Fulles caigudes a terra’, de Lluís Vives; ‘Quadern s’, de Paco Martí; ‘Cromatóforos II’, de Ramón Roig; i ‘Paisatge urbà_Amsterdam, de Vicent Carda.

Totes aquelles artistes i galeries interessades podran presentar les propostes durant els 15 dies hàbils següents a la publicació de les bases en el BOP.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: