Maria José Salvador destaca la tasca de coordinació del Centre de Gestió i Seguretat Viària de la Generalitat en situacions d’emergència

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha valorat “la tasca de coordinació que fa el Centre de Gestió i Seguretat Viària de la Generalitat (CEGESEV) de tots els mitjans disponibles per fer front a situacions d’emergència en totes les carreteres de la Comunitat Valenciana, especialment en episodis meteorològics adversos “.

Salvador, acompanyada pel director general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat, Carles Domingo, ha visitat el Centre de Seguretat Viària de la Generalitat, CEGESEV, per fer un seguiment de com està afectant l’onada de fred a les carreteres de la Comunitat i les mesures que s’estan adoptant.

Com ha explicat la consellera, “el CEGESEV recull les incidències que es produeixen a les carreteres i es coordina amb les agències que tramiten les emergències, com el 112, sistema on està integrat, la Guàrdia Civil, policies locals i, indirectament, amb els Centres d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) sanitaris i de rescat.

“És molt important -ha afegit- garantir la seguretat viària tot i factors adversos com tempestes o nevades. És essencial per garantir una mobilitat segura tenir un coneixement en temps real dels problemes que s’originen, tasca que realitza el CEGESEV, que es s’encarrega també de la gestió de la xarxa de carreteres de manera continuada “.

A més, la consellera ha reiterat que per al Consell “la seguretat viària és una prioritat i el conèixer els nivells de mobilitat de la xarxa de carreteres té gran importància en la millora de la seguretat viària global en minimitzar els factors d’incertesa dels usuaris” .

Segons ha informat, des del diumenge 4 de febrer, fins a les 13 hores de dimarts, 6 de febrer, s’han gestionat 174 avisos per incidències dels quals 75 es van registrar diumenge, 61 dilluns i 38 dimarts. Igualment, el CEGESEV ha emès informes cada hora sobre l’estat de les carreteres. I que estan a disposició de la ciutadania a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta en cas d’Emergències i al web de la Direcció General de Trànsit. En total hi ha hagut uns 90 trams de carreteres afectades.

En aquest sentit, la consellera ha indicat que per a una situació extrema de nevades, s’ha establert recentment dins del Pla d’Emergències de la Comunitat Valenciana, un protocol específic d’actuació.

Dispositiu en marxa

Així mateix ha recordat que dins de les actuacions previstes en situació de nevada ha de destacar l’actuació dels mitjans de vialitat hivernal, com les màquines llevaneu i ha agraït “la feina que s’està realitzant a peu de carretera”.

La Conselleria disposa de tres màquines en cadascuna de les tres zones en què es divideix a l’efecte de conservació de carreteres la província de Castelló, una màquina a la zona amb risc de nevades de la província d’Alacant i una màquina a la zona amb risc de nevades de la província de València.

El Centre de Gestió i Seguretat Viària de la Generalitat Valenciana funciona les 24 hores del dia, tots els dia de l’any i s’encarrega de recollir i tractar totes les dades de trànsit de la xarxa de carreteres autonòmiques, així com de les incidències que es produeixen en temps real, el que garanteix una mobilitat més segura.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: