La Generalitat Valenciana signa un conveni per impulsar la transparència, la responsabilitat social i la participació des del sector fundacional de la Comunitat

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el president de l’Associació Espanyola de Fundacions, Javier Nadal, han signat un conveni per promoure la transparència, la participació ciutadana i la responsabilitat social en el sector fundacional de la Comunitat Valenciana.

En l’acte han participat també l’secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, i el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa.

Alcaraz ha assenyalat que “es tracta d’un conveni pioner en aquest camp com és el de les fundacions, essencials en àrees com la cultura, l’oci o l’esport, i que ens permet aprofundir en la transparència en sectors socials que van més enllà de la política “.

“Ens permetrà seguir avançant amb uns aliats estratègics en una cosa fonamental com és la cultura i la societat de la transparència, a més de treballar en l’establiment de clàusules socials o el desenvolupament de pràctiques de responsabilitat social”, ha explicat el conseller.

Per la seva banda, el president de l’Associació Espanyola de Fundacions, Javier Nadal, ha valorat aquesta col·laboració amb la Conselleria “per contribuir a que la transparència sigui una de les línies de treball de tot el món, fent activitats que redundin en benefici de la societat valenciana i de les persones compromeses amb el sector fundacional “.

El conveni recull activitats de divulgació i sensibilització com l’assessorament per a la posada en marxa de portals de transparència en les fundacions, en foment de responsabilitat social i en qüestions relatives al codi de bones pràctiques.

Al seu torn, l’Associació Espanyola de Fundacions o els seus òrgans a la Comunitat seran els interlocutors en les qüestions relatives amb l’àmbit fundacions amb les matèries pròpies de la Conselleria, facilitant la seva participació en l’elaboració de les futures normatives.

Es pretenen organitzar també activitats conjuntes per difondre, desenvolupar i fomentar la transparència, la participació i la responsabilitat social de les fundacions, a més de col·laborar en fòrums de reflexió i debat relacionats amb la regeneració democràtica i l’ètica de les organitzacions.

El sector fundacional a la Comunitat

L’Associació Espanyola de Fundacions és una associació privada i independent que actualment agrupa al voltant de 1.000 fundacions espanyoles de les més diverses dimensions, finalitats i àmbits d’actuació. És l’entitat més representativa a nivell nacional i la segona més important d’Europa.

El sector fundacional de la Comunitat Valenciana representa un total de 277 milions d’euros, el que representa el 8,9% del VAB (valor afegit brut) del sector fundacional espanyol. D’acord amb les últimes dades disponibles està format per 777 fundacions, dóna feina a 9.539 persones i els beneficiaris ascendeixen a més de 2 milions de persones.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: