María Angeles Pallares “Diputació de Castelló limita a un 15% del territori de Castelló la xarxa d’electrolineres”

Només un 15% del territori de la província de Castelló està dotat per estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics. Així es desprèn de les dades ofertes per la Diputació Provincial de Castelló que avui només posseeix electrolineres a 20 localitats de la província “quan l’objectiu hauria d’haver estat molt més ambiciós”.

El projecte de punts de recàrrega elèctrica va arrencar amb el Partit Popular a l’anterior mandat amb la signatura d’un conveni de col·laboració amb Iberdrola Distribución. Un pla potent que establia entre els quatre eixos d’acció la posada a disposició de les xarxes elèctriques per impulsar un pla de desplegament de punts de recàrrega eficient i econòmic accessible a tots els ciutadans.

L’ambició que va liderar el govern del PP es va fer petita amb l’arribada de PSOE i Compromís a Diputació. El projecte es va reduir a una inversió de 280.000 euros que avui, prop de tres anys i mig després, s’ha limitat a dotar amb electrolineres 20 localitats de la província.

“El futur és elèctric. Els combustibles fòssils tenen data de caducitat. I cal ser més ambiciosos a les nostres polítiques per avançar a més ritme”. Així ho ha considerat la portaveu adjunta del PPCS a Diputació, Mª Ángeles Pallarés, que ha lamentat que el milió d’euros que el PP demanava invertir el 2022 per ampliar aquest recurs de futur “s’hagi limitat a una inversió de 280.000 euros en 3 anys i mitjà de mandat”.

Avui són 20 els municipis de la província de Castelló que ofereixen als vehicles elèctrics la possibilitat de recarregar-se’n. “I per als que avui ja s’han llançat a la mobilitat elèctrica, és complicat teixir un recorregut per la província sense una xarxa sòlida i àmplia d’electrolineres”.

És per això, ha recordat Pallarés, que el 2021 el PP va sol·licitar invertir un milió d’euros a ampliar els punts de recàrrega elèctrica. Especialment a l’interior. “Perquè si els nostres petits pobles no tenen aquest recurs acabaran aïllats”.

I en aquesta línia “seguim apostant. Per un transport respectuós amb el medi ambient i amb un mínim manteniment, i per un futur per al nostre interior, que en té i molt”.

La iniciativa del PP posava el focus en les demandes de les poblacions més petites que de vegades tenen veritables problemes per poder adquirir un vehicle i resoldre amb aquest transport moltes gestions municipals. Amb ajudes dirigides a poblacions de fins a 1.000 habitants, “la nostra proposta plantejava recolzar la compra de vehicles elèctrics i reforçar lʻinterior amb electrolineres”. “Seguim apostant per aquest model, amb ambició i amb convicció. Perquè el futur és renovable i davant dels que neguen inversions que protegeixin l’interior, el PP està convençut i disposat a deixar-se la pell per blindar aquestes oportunitats”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: