Marco posa en valor l’Agenda Urbana per a la captació de nous fons europeus

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la taula redona Experiències de ciutats en la implementació dels seus Plans d’Acció Local d’Agenda Urbana 2030, organitzada per l’Ajuntament de Gijón dins d’una jornada sobre Agenda Urbana en la qual també han pres parteix representants municipals d’Astúries i d’Alfaro (La Rioja).

Marco ha compartit així l’experiència de Castelló en l’elaboració del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana que es va presentar el passat 21 de juny a Castelló i que es va donar a conéixer dies després en la principal conferència mundial sobre urbanisme sostenible, el Fòrum Urbà Mundial (WUF) convocat pel Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans (ONU-Hàbitat) i celebrat a Polònia. Hui, en el fòrum de l’Ajuntament de Gijón, l’alcaldessa ha posat en valor “el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Castelló, que contempla 16 projectes estratègics i prioritaris que defineixen la ciutat que volem, més sostenible, verda i amable, que millore la qualitat de vida de la ciutadania i genere oportunitats”. “Aquests projectes, que segueixen els paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica del Pla General, seran també motor per a la recuperació”, ha detallat Marco. “El Pla d’Acció de l’Agenda Urbana que defineix les iniciatives prioritàries per a Castelló és una eina estratègica i fonamental per al pròxim període de fons europeus”, ha apuntat l’alcaldessa.

En aquesta línia, Marco ha destacat en la taula redona la importància dels fons europeus per a impulsar projectes estratègics per a la ciutat i per a ser palanca de transformació, afavorint a més, una millor política econòmica municipal, que ha permés baixar la ràtio d’endeutament i la pressió fiscal. Marco també ha recordat que Castelló gestiona projectes europeus per valor de més de 47 milions d’euros i que és la ciutat líder en execució a nivell nacional.

Els 16 projectes prioritaris que recull el Pla d’Acció Local de Castelló són: el Pla de Regeneració Urbana Integral (RUI), que actualitza i modernitza l’entorn construït de Castelló millorant la seua habitabilitat i la seua adaptació al canvi climàtic; el Pla de Transformació Energètica Municipal, per a reduir les emissions i avançar cap als objectius marcats per l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030; l’Oficina de Regeneració i Rehabilitació Urbana, amb la creació d’una finestreta única i de l’oficina de barri itinerant per a centralitzar gestions relacionades amb la rehabilitació d’edificis; l’Estratègia de renaturalització Municipal i Restauració Ecològica, per a consolidar les infraestructures verdes i restaurar els sistemes fluvials i zones humides; i la Xarxa primària de parcs de la ciutat, per a ampliar els parcs públics i corregir les condicions mediambientals adverses.

També es contemplen solucions basades en la naturalesa per a l’entorn construït; l’impuls a l’economia circular; l’estratègia de superilles i zones de baixes emissions; el Hub de mobilitat, per a fomentar el transport sostenible; i accions d’inclusió social i integració urbana. Se sumen al llistat d’iniciatives prioritàries el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable; l’impuls al Castelló de turisme sostenible; Castelló: cultura emprenedora, talent i ocupació; la Transformació Digital Urbana; el Bessó Digital, que consisteix a comptar amb una rèplica virtual dels principals elements de la ciutat que permeta analitzar, modelar, simular i predir escenaris; i Castelló informa i forma en matèria urbana.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: