Magistrats de la UE i experts en registre i protecció de varietats vegetals participen a la V Jornada Internacional sobre varietats vegetals a la Universitat d’Alacant

Per mirar de fer llum sobre l’estat del sistema de Propietat Intel·lectual per a la protecció de les Varietats Vegetals l’Àrea de Dret Mercantil de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb el Màster de Propietat Industrial i Intel·lectual de la UA, Magister Lvcentinvs, celebra la V jornada Internacional sobre varietats vegetals demà dimarts 13 i el dimecres 14 de novembre de 2018 a la sala d’actes de la Facultat d’Educació. La jornada, dividida en nou sessions i una taula rodona, va comptar amb la participació d’experts en la matèria de totes les institucions competents per al registre i la protecció de les varietats vegetals.

Durant l’activitat es va a abordar el sistema de comunitària de protecció de varietats vegetals, el Conveni UPOV i els beneficis del sistema de protecció d’obtencions vegetals, la perspectiva de l’Oficina Europea de Patents, les diferents qüestions que són objecte de debat en matèria de varietats vegetals i plantejades davant l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, els mitjans de producció agrícola i la globalització, l’examen tècnic DHE i els procediment i protocols tècnics d’actuació en el Departament de Proves de varietats vegetals de Naktuinbouw (Països Baixos). A més, es va a efectuar una anàlisi comparativa entre la pràctica de l’OCVV i de la euipo entre Marques i Varietats Vegetals.

Amb la finalitat d’invertir en recerca i desenvolupament de noves varietats, els ponents van exposar, a més, de forma específica, els contractes de transferència de tecnologia en les obtencions vegetals i la seva incentivació en els empresaris del sector.

Els magistrats de la Unió Europea analitzaran les principals resolucions que circumscriuen aquesta matèria. Aquesta, unida a l’exposició de diferents qüestions controvertides per professionals que diàriament plantegen les seves demandes davant els òrgans jurisdiccionals especialitzats, mostraran una perspectiva general de tots els agents implicats en aquest concret sector.

Hi participaran a la Jornada Jut Théophile M. Margellos, president de la Sala de Recursos de l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (euipo); Sven Stümann, president de la Segona Cambra de Recursos de l’Oficina de la Propietat intel·lectual de la Unió Europea (euipo); Peter Burton, secretari general adjunt de UPOV, Unió Internacional per a la Protecció de les Obtencions Vegetals (Ginebra, Suïssa); Francesco Mattina, vicepresident de l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals (CPVO); Paul van der Kooj; president de la Sala de Recursos de l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals (CPVO); Anna Bacchin, Lawyer Patent Law | dir. 5.2.1, Oficina Europea de Patents (EPO); José Antonio Sobrino, sotsdirector general de Mitjans de Producció Agrícoles de l’Oficina Espanyola de Varietats Vegetals (MAPA i OEVV); Esperanza Gallego Sánchez; catedràtica de Dret Mercantil de la UA, membre de la Secció segona de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia i directora del Departament de Dret mercantil i Processal de la UA; Pilar Iñiguez Ortega, professora titular del Departament de Dret Mercantil. UA, directora acadèmica del Mòdul de Patents i Transferència de Tecnologia del Magister Lvcentinus. Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la UA; Antonio Villarroel López de Garma, secretari general de l’Associació Nacional d’obtentors Vegetals (ANOVE); Gabriel Gabriel González Llimes, cap de Servei de Patents de l’Àrea Química II. Biotecnologia i Aliments, de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM); Laura Piñán Gonzalez, especialista DHE & Coordinadora de projectes internacionals; Naktuinbouw Variety Testing Department (Països Baixos) i Pedro Tent, advocat especialista en propietat industrial. Soci a Garrigues Advocats.

El vicerector d’Estudis i Formació de la UA, Enrique Herrero, serà qui inauguri la Jornada demà dimarts 13 de novembre, a les 9:00 hores, en representació del rector de la UA. Al costat d’ell participaran en l’Acte Jut Théophile M. Margelos, president de la Sales de Recursos, Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (euipo); Peter Burton, secretari general adjunt de UPOV (Unió Internacional per a la Protecció de les Obtencions Vegetals) de Ginebra, a Suïssa; Francesco Mattina, vicepresident de l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals (CPVO); José Antonio Sobrino Vaig matar, sotsdirector general de Mitjans de Producció Agrícoles de l’Oficina Espanyola de Varietats Vegetals (MAPA i OEVV), del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i Oficina Espanyola de Varietats Vegetals.

La Jornada està dirigida per Esperanza Gallego Sánchez, catedràtica de Dret Mercantil de la UA, i Pilar Iñiguez Ortega, professora titular del Departament de Dret Mercantil de la UA.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: