L’UJI obté cinc projectes Erasmus+ KA2 per a promoure la innovació i bones pràctiques en l’àmbit de l’educació, la formació i la joventut

La Universitat Jaume I, dins de l’estratègia d’internacionalització impulsada des del Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, ha obtingut cinc projectes de la convocatòria Erasmus+ KA2 d’Associacions Estratègiques en l’Àmbit de l’Educació, la Formació i la Joventut. Les Associacions Estratègiques tenen per objecte donar suport al desenvolupament, la transferència o la implementació de pràctiques innovadores i l’execució d’iniciatives conjuntes de foment de la cooperació, l’aprenentatge entre iguals i l’intercanvi d’experiències a escala europea.

Concretament, l’UJI serà l’entitat coordinadora de tres dels projectes concedits, centrats en l’educació escolar, educació superior i educació de persones adultes. A més, participarà com a sòcia en altres dos projectes.

El projecte «Innovative Learning by Hidraulic Heritage Mapping», coordinat per l’UJI i el responsable del qual és el professor Sergio Chiva del Departament de Mecànica i Construcció, està emmarcat en la línia «KA201 Associacions estratègiques en l’àmbit de l’educació escolar». Es tracta d’un projecte d’innovació educativa en el qual l’alumnat aprén a valorar la importància del patrimoni històric hidràulic i millora les seues competències TIC de manera atractiva a través de la creació d’una plataforma amb mapes interactius sobre patrimoni històric hidràulic en programari lliure.

El segon projecte coordinat per l’UJI pertany a la línia «KA203 Associacions estratègiques en l’àmbit de l’educació superior» i porta per títol «Investigació inclusiva responsable. Mobilització del coneixement i responsabilitat social universitària». Sota la direcció de Reina Ferrández, del Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura, el projecte té com a objectiu identificar bones pràctiques d’investigació inclusiva mitjançant estratègies de mobilització de coneixements, així com promoure el desenvolupament d’una nova política universitària en el camp de la investigació centrada no sols en l’impacte cientificotècnic, sinó també en l’impacte social.

Finalment, el projecte «Economia circular en la pràctica», coordinat des de l’UJI per María Jesús Muñoz, del Departament de Finances i Comptabilitat, i emmarcat en la línia «KA204 Associacions estratègiques en l’àmbit de l’educació de persones adultes», proposa la creació d’estructures educatives i de formació potents i innovadores dirigides als joves desocupats i/o als treballadors poc qualificats del sector secundari i terciari amb la finalitat d’accelerar la transició a l’Economia Circular sense deixar a ningú arrere.

Així mateix, la Universitat Jaume I també participarà com a sòcia en el projecte «Successfully develop high-quality online trainings to older adults», coordinat des de la Universitat de Erlangen-Nuremberg (Institute for Learning Innovations) i que tindrà com a responsable en l’UJI a Roger Esteller, i el projecte «Technology-Mediated Plurilingual Activities in (language) Teacher Education», coordinat per la Università degli Studi di Torino, que tindrà com a responsables en l’UJI a Inmaculada Fortanet i Noelia Ruiz.

 

 

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: