Ximo Puig reclama la unitat “sense fissures” i “sense equidistàncies” contra la “barbàrie repugnant” de la violència de gènere

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat aquest dimecres, coincidint amb el tercer aniversari de la signatura Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i masclista, la unitat “sense fissures” i “sense equidistàncies” contra “aquesta barbàrie repugnant que ens colpeja una i altra vegada “.

El responsable de el Consell ha participat per videoconferència en l’inici de la reunió de l’Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i masclista, on ha reafirmat la necessitat de situar-se davant “aquesta injustícia que arrabassa la llibertat i la vida a dones que tenen tot el dret a desenvolupar-se com a éssers humans i de la manera que vulguin “.

“Enfront de la violència de gènere i masclista hem de mantenir-nos més units que mai”, perquè “únicament junts podem aconseguir la frontera de la civilitat”, ha dit.

“Cap societat decent és possible si no es garanteix la seguretat de les dones”, ha assenyalat també Ximo Puig, que ha afegit que es tracta d’alguna cosa “tan senzill, tan just, tan urgent com garantir la vida”.

“A la Comunitat Valenciana, durant aquest any terrible, vam plorar ia la mort de 5 dones” per violència de gènere, ha recordat el president, que s’ha referit també a les 35 dones assassinades a Espanya per les seves parelles o exparelles des de començament d’any ja les 1.068 des que van començar a comptabilitzar-se en 2003.

Tal com ha indicat, “davant aquesta derrota cal proclamar, amb tota fermesa, que en aquesta terra no es va a donar ni un pas enrere” en l’objectiu d’eradicar la violència de gènere. “La memòria de les que formen part d’aquesta ‘llista de l’horror’ així ens ho exigeix”, ha declarat.

Com ha manifestat el president, “les dones perdran l’esperança d’aconseguir una societat sense violència de gènere si les administracions perdem la determinació davant el masclisme terrorista”.

Puig ha expressat en aquest sentit la determinació mostrada pel Govern valencià per “acabar amb el terrorisme masclista, amb la violència sexual que pateixen les nenes i les dones, amb la tracta i la prostitució”, perquè “cada mort, cada agressió física, cada abús sexual és ja insuportable “.

El president també ha emfatitzat que “la violència sexual és una altra de les cares de la violència que pateixen les dones”. “Ens ofèn, ens indigna allò que hem sabut els últims dies”, ha assenyalat sobre l’última enquesta publicada pel Ministeri d’Igualtat, que revela que una de cada dues dones manifesta haver patit algun tipus de violència o abús sexual.

“Aquesta constatació ens interpel·la com a societat”, ha recalcat Puig, que s’ha referit també al fet que el Consell ha aprovat lleis, destinat recursos i dedicat esforços per combatre el terrorisme masclista i la violència de gènere. Un exemple d’això ha estat que, fruit de l’pacte valencià, es va acordar que durant 2021 s’elaborarà l’Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual, ha apuntat.

El president ha subratllat, d’altra banda, que el pacte valencià “marca el camí per aconseguir que homes i dones comparteixin el món com el que són: lliures i iguals”, perquè “llibertat i igualtat són els principis que consoliden la convivència en pau , la prosperitat i la diversitat “.

“Aquest pacte és un símbol d’un temps nou en què les dones assumeixen el lloc que els correspon en condicions d’absoluta igualtat amb els homes”, ha manifestat el titular de la Generalitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: