L’UJI fomenta el consum d’aigua de l’aixeta amb la instal·lació de 70 fonts al campus amb la col·laboració de Facsa

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el president de Facsa, Enrique Gimeno, han signat un conveni de col·laboració empresarial per a la posada en marxa del projecte d’instal·lació de fonts d’aigua al campus de l’UJI.

L’acte també ha comptat amb la presència del vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo; el vicerector d’Infraestructures i Sostenibilitat, Vicent Cervera, i la directora d’Organització i Millora de Processos de Grupo Gimeno, Elena Llopis.

Concretament, aquesta iniciativa pretén instal·lar prop de 70 fonts d’aigua repartides per les diferents dependències del campus universitari i es desenvolupa a través de la campanya «Tria l’aixeta» en col·laboració amb la Càtedra Facsa d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua de la Universitat Jaume I.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha recordat que la instal·lació d’aquestes fonts és una de les iniciatives incloses en el Pla d’acció per la sostenibilitat i contra el canvi climàtic, el full de ruta amb el qual l’UJI «demostra el seu compromís institucional amb la sostenibilitat i el medi ambient». En concret, ha afegit Alcón, «amb aquesta mesura volem reduir el consum de botelles de plàstic entre la comunitat universitària i promoure hàbits saludables, en aquest cas a través d’un espai col·laboratiu com és la Càtedra Facsa d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua».

El president de Facsa, Enrique Gimeno, ha indicat durant la signatura del conveni que «el nostre objectiu és afavorir l’accessibilitat a l’aigua potable d’aixeta a la comunitat universitària, tant pels beneficis mediambientals com pels beneficis econòmics que suposa aquest hàbit. En Facsa sempre duem a terme accions que ens permeten conscienciar, educar i afavorir l’accessibilitat als recursos hídrics per a aconseguir fer un ús més responsable de l’aigua».

La iniciativa es va iniciar amb el concurs d’idees dirigit a l’estudiantat de l’UJI que la Càtedra va llançar a la fi de 2019, i que es va desenvolupar durant el 2020, per a proposar un disseny de noves fonts per al campus. Les propostes havien d’incloure dos dissenys de font exterior i altres dues de font interior refrigerada, amb subministraments diferenciats tant per a farciment de botelles com per a consum directe.

El disseny guanyador va ser «AQUA», ideat per les estudiants Alba Español Botella, Victoria López Almela i Meritxell Chover Gil, que s’utilitzarà per a algunes de les fonts que està previst instal·lar al campus.

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: