La companyia Finzi Pasca tanca la segona edició del festival internacional FRESCA!

La Conselleria de Cultura, a través de l’Institut Valencià de Cultura, acomiada la segona edició del seu Festival Internacional d’Arts Escèniques d’Alacant FRESCA! amb dos emocionants cites a la plaça de bous d’Alacant.

La delegada territorial de l’IVC, Alicia Garijo, s’ha mostrat emocionada per afrontar ja les últimes sessions de FRESCA! 2022, i ha afirmat que “tancar aquesta segona edició amb dos espectacles en què l’emoció és la protagonista resumeix molt bé el que ha sigut FRESCA! en el seu conjunt. Toti Toronell és un clar exemple del que volem transmetre en el nostre espai familiar Frescoreta!”.

Així mateix, Garijo ha afegit “tindre a Alacant la companyia Finzi Pasca, en un espai tan còmode i accessible com el que hem creat a la plaça de bous, és simplement un luxe que cap alacantí o visitant hauria de perdre’s”.

Frescoreta! amb Toti Toronell i ‘Bilelula’

El dissabte 16 de juliol, a les 20 hores, a l’espai Frescoreta! dedicat al públic familiar, grans i menuts podran gaudir de l’espectacle de ‘clown’ ‘Bilélula’, de Toti Toronell.

‘Bilelula’ és l’adaptació a aquests temps de ‘Libèlul·la’, un espectacle que es presentava dins d’una carpa per a 50 persones. Com el veurem, no té molta importància. El que sí que la té és que Toti ens mostra una emoció, un so, una manera d’entendre la vida. Un homenatge a la figura d’Alexander Calder que, sense ell saber-ho, ha inspirat part d’aquest espectacle.

En 1992 Toti Toronell va fer un curs de circ amb Pep Mora que va ser el detonant de tot el que va vindre després. Es va formar de manera autodidacta, sempre extraient aprenentatge i coneixements de les seues trobades amb Avner (The Excentric), Jango Edwards, Leo Bassi, Las Bubb, Comediants, Toni Albà, Dimitri Bogatirev (Aga-Boom), entre altres, però sobretot del seu atreviment a l’hora de provar i investigar.

La companyia Finzi Pasca presenta ‘Bianco su Bianco’

El diumenge 17 de juliol, a les 22.30 hores, FRESCA! posa el coronament a aquesta edició, oferint una joia escènica firmada per una altra de les propostes internacionals de la programació, Finzi Pasca, que oferirà ‘Bianco su Bianco’.

Resident a Lugano (Suïssa), la Compagnia Finzi Pasca és una de les companyies artístiques independents més importants del món. Gaudeix de renom internacional gràcies a la seua particular proposta artística: el ‘teatre de la carícia’, la seua pròpia tècnica teatral basada en el gest invisible i la lleugeresa, que emociona profundament.

En la seua trajectòria, la Compagnia ha creat tres cerimònies olímpiques: dues de clausura dels jocs olímpics de Torí 2006 i Sochi 2014 i una d’obertura dels paralímpics de Sochi 2014; dos espectacles per al Cirque du Soleil: ‘Luzia’ en 2016 i ‘Corteo’ en 2005 (que va ser vist per 9 milions d’espectadors en 10 anys de gira); l’espectacle multimèdia ‘Avudo’ en el marc de la celebració dels 375 anys de la fundació de Montreal, Canadà; ‘Abrazos’, l’espectacle familiar de la Feria Estatal de León 2019 a Mèxic, i set òperes líriques.

‘Bianco su Bianco’ és el resultat de la suma de multitud d’emocions i la combinació de circ, dansa i teatre. Daniele Finzi Pasca firma aquest espectacle del qual s’ha dit que és “una verdadera novel·la d’aprenentatge per a la vida”. Una història sobre la força de l’amistat que permet travessar la tempestat, i d’aquest vincle tan màgic com misteriós que és l’amor.

Des de la seua estrena mundial a Bellinzona (Suïssa) en 2014, l’espectacle ha tingut més de 171 funcions amb més de 38.500 espectadors en 48 ciutats diferents.

Venda d’entrades:

Toti Toronell
Frescoreta5

Finzi Pasca
FRESCA6

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: