La Generalitat intensifica les tasques de vigilància amb vols preventius per fer front als incendis forestals durant l’onada de calor

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències José María Ángel ha anunciat avui que tot el dispositiu de prevenció i extinció d’incendis de la Comunitat Valenciana està plenament operatiu per activar-se i mobilitzar els recursos necessaris davant del risc de possibles incendis forestals davant de la previsió d’altes temperatures derivades de l’onada de calor.

Ángel ha mantingut avui una reunió al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, juntament amb el director general d’Interior, Salvador Almenar, en què han participat els serveis d’emergències, consorcis provincials de bombers, responsables de bombers forestals, la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals i representants dels Cossos i Forces de Seguretat.

Després de la trobada, el responsable de Seguretat i Emergències ha subratllat que “durant aquests dies s’intensificaran les tasques preventives amb vols de reconeixement a les tres províncies a les zones de màxim risc, segons els criteris que determini l’Agència Estatal de Meteorologia. Aquests mitjans aeris tenen capacitat per alliberar càrregues d’aigua i retardant per actuar de manera immediata, si cal”.

José María Ángel ha assenyalat que durant aquest episodi d’altes temperatures “s’establirà una coordinació permanent durant les 24 hores amb totes les administracions implicades i ha valorat la tasca important que desenvolupen les 66 torres de vigilància de la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals distribuïdes pel nostre territori, una xarxa que proporciona als operatius d’emergències una informació crucial de possibles anomalies sobre el terreny”.

El secretari autonòmic ha apel·lat a la prudència i la responsabilitat de la ciutadania. “Durant aquests dies és recomanable que evitin qualsevol activitat que pugui posar en risc, tant la seva integritat física com les nostres muntanyes. Als excursionistes els demanem que extremin la precaució i, que diguin als seus familiars quines rutes faran i prenguin les mesures per evitar qualsevol accident”.

“Recomanem a la població que l´activitat als nostres boscos i parcs naturals sigui mínima, no només perquè ens ajudarà a reforçar la seguretat d´aquests espais, sinó també per preservar la seva salut”, ha manifestat Ángel, que ha recordat que cal mantenir especial vigilància amb les persones més vulnerables, els nens i les persones grans.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: