L’obra d’Urgències de l’Hospital Doctor Balmis s’incrementa per adaptar-se a les necessitats de la pandèmia i arriba a una inversió de 7 milions

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat l‟estat de les obres de reforma i ampliació de les Urgències Generals i Pediàtriques i la Unitat de Corta Estada de l‟Hospital General Universitari Doctor Balmis.

La inversió d‟aquest projecte s‟ha incrementat en 1,2 milions d‟euros, passant dels 5,6 milions d‟euros de pressupost de licitació a prop de 7 milions (concretament, 6.940.834,45 euros), després d‟una modificació del contracte d’obra que ha tingut lloc aquest any.

El titular de Sanitat ha apuntat que “l´obra d´Urgències de l´Hospital Doctor Balmis es trobava en funcionament quan va sobrevenir la crisi sanitària, per la qual cosa s´ha procedit a la modificació del projecte, per tal d´adaptar les instal·lacions del nou edifici que està en construcció a una situació de pandèmia”.

Es tracta de reestructuracions proposades pels Serveis de Medicina Preventiva i Urgències per a un control adequat de la bioseguretat ambiental, que afecten la distribució d’alguns espais; el reforçament dels sistemes de climatització i renovació de l’aire; el tancament automàtic i sincronitzat de determinades portes; la instal·lació de sistemes de pressió diferencial negativa a habitacions d’aïllament o de sistemes de comunicació amb l’exterior per permetre el contacte amb el pacient, etc.

El conseller ha detallat que en aquest moment “s’està executant la fase 2, que s’acabarà abans que finalitzi l’any. En aquesta fase s’ha aixecat una nova edificació de 3.350 metres quadrats, distribuïts en tres plantes i un soterrani, on s’ubicaran, entre altres espais, l’accés a Urgències Generals, l’àrea d’Observació i la Unitat de Corta Estada. En total, després d´aquesta intervenció, la superfície construïda del Servei d´Urgències Generals i Pediàtriques de l´Hospital Dr. Balmis ascendirà als 6.252 metres quadrats”.

A la següent fase es traslladaran les Urgències Pediàtriques al nou edifici, mentre es procedix a la remodelació de la primera planta de l’edifici actual d’Urgències Generals i Pediàtriques, que compta amb 2.902 metres quadrats.

Miguel Mínguez també ha visitat l’equipament d’avantguarda adquirit i instal·lat al Servei de Radiodiagnòstic de l’Hospital General Dr. Balmis en el marc del Pla d’Inversions en Equips d’Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Inveat) i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ‘NextGenerationEU’, finançat per la Unió Europea.

L’equip de TAC amb tecnologia espectral, que ha costat 1.170.872,17 euros i està en funcionament des del mes de juliol, ja ha fet prop de 2.000 exploracions en aquest temps. Converteix el centre alacantí en un dels primers hospitals espanyols a comptar amb aquest aparell que ha revolucionat la tomografia computeritzada, ja que permet captar imatges espectrals d’alta resolució amb la finalitat de detectar lesions ocultes a TC convencionals.

Aquesta elevada qualitat d’imatge s’aconsegueix amb menys quantitat de radiació, ia una gran velocitat, amb un considerable estalvi de temps. També permet reduir almenys un 30% les dosis de contrast iodat que es fan servir en els procediments.

Així mateix, en el marc del Pla Inveat, s’ha instal·lat una sala d’angiografia d’altes prestacions per al tractament de les patologies vasculars mitjançant procediments mínimament invasius, que atendrà els primers pacients al mes d’octubre, després del període de formació pertinent.

Aquest nou equipament, que ha suposat una inversió de 805.088,02 euros, permet adaptar-se a les necessitats presents i futures de les tècniques radiològiques intervencionistes, utilitza els mitjans tècnics més avançats i facilita així la realització de procediments complexos amb rapidesa, facilitat, fiabilitat i seguretat.

Entre les seves característiques, destaca la possibilitat de realitzar imatges tridimensionals del sistema vascular, cosa que permet una millor planificació del tractament a realitzar. A més, aquestes imatges tridimensionals poden fusionar-se amb la imatge en viu o amb imatges prèvies del pacient per actuar com un GPS i guiar el professional fins a la patologia per realitzar el tractament més adequat; per exemple, en tractar tumors hepàtics mitjançant quimio-radioembolització, embolitzar aneurismes viscerals o sagnats després de traumatismes i col·locar endopròtesis a mida per a aneurismes aòrtics complexos.

En disposar de TC integrat, ajuda a minimitzar complicacions i comprovar-ne el resultat inicial. El nou sistema incorpora un detector d’última generació que facilita la detecció de lesions encara que aquestes tinguin pocs mil·límetres de mida. A més, està dotat de sistemes que permeten fer els procediments amb un 75% menys de dosis de radiació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: