El PP trasllada el seu suport a Agustín Mon, impulsor de la protecció de la Gaiata perquè sigui declarada BIC

La portaveu del del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, juntament amb la regidora Popular María España han mantingut una trobada amb Agustín Món, impulsor de la iniciativa de reclamar a la Direcció General de Cultura i Patrimoni, la declaració de Bé immaterial d’Interès Cultural per a la Gaiata.

D’aquesta manera, i en nom del Partit Popular de Castelló, les dues representants li han traslladat personalment tot el suport i els millors desitjos perquè aquesta iniciativa prosperi a curt termini. “Com que no podia ser d’una altra manera, des del Partit Popular compartim aquest mateix objectiu perquè la Gaiata és el símbol identitari de les nostres festes fundacionals de la Magdalena, cosa que ens fa únics”, assenyala Carrasco.

I afegeix: “Mereixen el màxim reconeixement dins i fora de la nostra ciutat. Aplaudim aquest moviment, impulsat pel món de la festa i personalitzat a Agustín Món, per obtenir, aquesta vegada sí, la declaració de Bé immaterial d’Interès Cultural per a les nostres Gaiates”.

El 2016 el Partit Popular ja va obrir la via perquè la Gaiata i la Romeria de les Canyes fossin declarades Bé d’Interès Cultural. La Romeria va obtenir aquesta declaració el 2017, però, per a la Gaiata mai va arribar. “Arran d’aquesta iniciativa, promoguda pel món de la festa, mirarem d’esbrinar per què no va prosperar en aquell moment, per si pogués aprofitar-se el camí ja caminat”, es compromet.

En aquest moment, “tenim una nova oportunitat d’aconseguir aquest reconeixement merescut que impulsarà més la internacionalitat de les nostres festes de la Magdalena. Una protecció per a la Gaiata que destacaria alhora el treball dels nostres artistes gaiaters i dels festers que altruistament fan possible la continuïtat de les nostres tradicions, possibilitant que els 19 monuments surtin al carrer cada any a Magdalena. I actuant com un revulsiu turístic per atraure visitants”, insisteix la portaveu Popular.

I conclou: “Aquest pas per demanar la protecció de les Gaiates hauria d’anar acompanyat d’altres iniciatives per posar en valor les nostres tradicions. Recordem que el 2018 el PP va presentar una sol·licitud per salvaguardar la Festa de la Rosa com a Bé d’Interès Cultural. Va ser una iniciativa que va comptar amb el suport de tots els grups polítics a les Corts Valencianes-, amb la qual es va iniciar la tramitació per declarar a la Festa de la Rosa Bé immaterial d’Interès Cultural-, però la pena és que tampoc no hem tornat a saber res d’aquest procés.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: