L’IVAJ convoca la sisena edició de el Premi Innovació Social a Joventut de Culturama

L’Institut Valencià de la Joventut ha iniciat la difusió de la convocatòria de l’sisè Premi Innovació Social a Joventut, de Culturama, dirigit a donar suport, difondre i impulsar projectes desenvolupats per joves o adreçats a joves de fins a 35 anys, en els quals, a través de la cultura contemporània, es fomenti un enfortiment de la ciutadania inclusiva, implicada, conscient i solidària.

Aquesta sisena edició coincideix amb el 25 aniversari de Culturama i vol incidir en aquelles propostes dirigides a potenciar estratègies d’inclusió per a col·lectius que s’enfronten a situacions de desigualtat o discriminació.

Podran optar a el premi aquells projectes ja realitzats, o en fase de realització, a tot el territori espanyol en un període no anterior a 2018, que impliquin a la població juvenil en processos d’empoderament ciutadà actiu i que facin servir com a eina la creativitat i l’estudi de l’art en totes les seves disciplines, que incloguin bones pràctiques en l’àmbit sociocultural i metodologies pròpies de la participació ciutadana.

El primer premi està dotat amb 1.000 euros i la publicació de l’experiència en el llibre sobre pràctiques innovadores en matèria de joventut de la sisena edició. Així mateix, s’atorgaran un màxim de tres accèssits, que comptaran amb un guardó i amb la publicació de l’experiència.

La resta de projectes seleccionats comptaran amb una ressenya de l’experiència en el llibre de la sisena edició, que es configura com un recurs per fomentar bones pràctiques en els projectes culturals en l’àmbit de la joventut

Terminis i criteris de valoració

La convocatòria romandrà oberta fins al 12 d’agost i posteriorment se celebrarà una jornada de presentació pública dels projectes finalistes i el lliurament de el premi, dotat amb 1.000 euros, en un acte previst per al pròxim 25 de setembre a l’Espai Jove VLC.

El jurat tindrà en compte l’adequació als requisits de la convocatòria, la innovació i singularitat de l’experiència presentada, la càrrega de valors socials de caràcter inclusiu i culturals de la idea, el respecte i aplicació dels codis de bones pràctiques en joventut i en la gestió cultural, la qualitat de la proposta i la capacitat per ser replicable.

Els projectes tindran com a mínim amb un perfil actiu a Instagram i / o Facebook i es valorarà posseir un web o bloc actiu.

A més de l’IVAJ aquesta iniciativa compta també amb la col·laboració de l’Àrea de Joventut i Esports de la Diputació de València, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València, l’àrea d’activitats culturals de la Universitat Politècnica de València VACE, el Consorci Xarxa Joves.net , el Consell Valencià de la Joventut i l’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana.

El Premi Culturama és iniciativa ja consolidada com una de les convocatòries de referència per a projectes d’innovació cultural a Espanya i ha permès des del seu origen, l’any 2010, mostrar en temps real les iniciatives de joventut innovadores que s’han posat en marxa en diferents llocs del territori espanyol.

Informació i bases: consultar aquí / premi@culturama.es / tel. 963.799.473

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: