José Martí assistirà a l’octubre a un acte de defensa del dret civil valencià el Congrés dels Diputats

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, participarà al començament del mes d’octubre en l’acte que la Associació de Juristes Valencians (AJV) celebrarà en el Congrés dels Diputats a Madrid en defensa del dret civil valencià. Serà una trobada en la qual prendran part els diputats nacionals i senadors valencians i diferents representants de la societat civil de la Comunitat, entre ells, el que fora president del Tribunal Suprem, el Tribunal Constitucional i el Consell General del Poder Judicial, Pascual Sala.

José Martí ha respost de manera positiva a la invitació que en nom de la AJV li ha formulat el seu vicepresident segon i professor de Dret de la Universitat Jaume I, Federico Arnau, amb el qual s’ha reunit al Palau de les Aules. L’acció reivindicativa se celebrarà en una data per determinar entorn de l’emblemàtic 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, en la qual els organitzadors també esperen comptar amb la presència dels presidents de la diputacions de València i Alacant.

El que es pretén és revertir la situació creada després de l’emissió de diverses sentències del Tribunal Constitucional que anul·len la majoria de les lleis civils valencianes, objectiu que requereix l’aprovació en les Corts Generals d’una Proposició de Llei de Modificació de la Disposició Addicional Segona de la Constitució Espanyola de 1978 per a la reintegració efectiva del dret civil valencià, que d’altra banda, està reconegut en l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, que té rang de llei orgànica.

Durant l’entrevista, Federico Arnau també ha sol·licitat l’ajuda del president de la Diputació perquè augmente el nombre d’ajuntaments de la província que recolzen la resolució de la AJV en suport del dret civil valencià.

El president Martí ha assenyalat que a l’octubre acudirà a l’acte de Madrid perquè «a totes les institucions valencianes ens correspon acostar el muscle per a fer força i restituir el nostre dret civil».

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: