L’Ivace finança amb prop d’un milió d’euros la primera planta hipocarbònica per a la indústria ceràmica de Castelló

ó i el desenvolupament innovador siguin el seu pilar fonamental i s’articuli sobre el principi de sostenibilitat social, productiva, mediambiental i política.

Així, la unitat d’innovació de l’Ivace ha adaptat les seves convocatòries d’ajuts a les empreses a aquest objectiu donant especial protagonisme al suport de mesures sostenibles al seu Pla d’R+D+i Empresarial com són iniciatives en línia amb el Pacte Verd Europeu o aquelles que apostin per l’ecodisseny, la simbiosi industrial l’aprofitament, la reutilització i la valoració de residus.

Per la seva banda, la unitat d’energia de l’Ivace té ajuts per a les pime i grans empreses del sector industrial que desenvolupin projectes d’eficiència energètica així com ajuts per impulsar l’autoconsum amb energies renovables i emmagatzematge darrere de comptador i energia renovables tèrmiques al sector residencial.

A futur

Durant la presentació de la planta hipocarbòcia, a la qual han acudit també la secretària autonòmica d’Economia, Empar Martínez, i la directora general d’Indústria, Silvia Cerdá. , l’Institut de Tecnologia Ceràmic ha donat a conèixer les seves línies futures de recerca com la captura de diòxid de carboni, la utilització de gasos renovables com el biogàs, la recuperació de bateries i, en general, les accions necessàries per ajudar a dur a terme la transició energètica que les empreses ceràmiques necessiten fer per complir els objectius de descarbonització marcats per la Unió Europea.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: