L’Ivace avança la publicació de la convocatòria d’ajudes Digitaliza 2022 amb un pressupost de 8 milions d’euros

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha avançat la publicació de la nova convocatòria d’ajudes Digitalitza 2022 prevista per a principis d’any i enfocada a ajudar les petites i mitjanes empreses a avançar en els seus processos de digitalització.

“Des de l´Ivace -ha assenyalat el conseller d´Economia i president de l´Institut, Rafa Climent- s´està fent un esforç extraordinari en la redacció, tramitació i publicació de les convocatòries perquè els empresaris i empresàries tinguin el temps suficient per preparar els seus projectes i puguem arribar al nombre més gran d’empreses possibles”.

El termini per presentar les sol·licituds a Digitaliza 2022 comença el proper 12 de gener “i ens agradaria seguir la tendència d’anys anteriors on la majoria dels projectes subvencionats estaven liderats per petites i mitjanes empreses que per primera vegada van optar a aquests ajuts” ha indicat Climent.

El pressupost de la convocatòria Digitaliza 2022 ascendeix als 8 milions d’euros i la unitat d’innovació de l’Ivace els destinarà a finançar projectes d’implantació i posada en marxa de solucions innovadores que afavoreixin la Digitalització de les pimes, projectes d’implantació de bessons digitals , de sistemes de planificació de recursos empresarials, de sistemes avançats de seguretat o d’intel·ligència artificial entre d’altres.

Cada empresa pot presentar un únic projecte. L’ajut màxim per projecte no superarà els 100.000 euros i la subvenció serà de fins al 40% dels costos elegibles del projecte per a les accions liderades per petites empreses i fins al 30% per a aquelles que desenvolupin les mitjanes empreses.

Dins de cada projecte l’Ivace podrà subvencionar els costos d’adquisició de llicències de programació, desenvolupament d’aplicacions a mida, adquisició o adaptació de béns d’equip, així com la contractació de serveis d’assistència tècnica o consultoria.

L’ajuda de l’Ivace compta amb cofinançament europeu i el termini de presentació de sol·licituds comença el proper 12 de gener i finalitzarà el 3 de març.

Convocatòria d’èxit

La convocatòria Digitalitza s’emmarca dins del Pla d’R+D+i Empresarial de 2022 de l’Ivace dotat amb 23,5 milions d’euros i les convocatòries del qual segons ha anunciat el conseller Climent està previst publicar abans que finalitzi l’any com la de Digitalitza “.

Per al responsable d’Economia, “els empresaris i empresàries de la Comunitat Valenciana han demostrat la seva aposta ferma per la Digitalització com una de les palanques de canvi per a la recuperació de l’economia, el teixit productiu i l’ocupació”.

“Prova d’això -ha afegit Climent- són els més de 90 milions d’euros invertits en el període 2018-2021 en prop de 2.000 projectes de Digitalització que l’Ivace ha donat suport a 30,3 milions d’euros”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: