L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca el clàssic de cine negre ‘Scarface’ de Howard Hawks

La Filmoteca projecta el dijous 6 de juny, a les 19.00 hores, ‘Scarface, el terror del hampa’ (1932) de Howard Hawks, dins del cicle ‘Bàsics Filmoteca: Diàlegs i Filiacions (II)’.

Considerada com una de les pel·lícules més representatives del cine negre de gàngsters dels anys trenta, ‘Scarface’ és la història Tony Camonte, un pistoler ignorant i sense escrúpols que és el lloctinent d’una de les bandes organitzades més poderoses de Chicago. Ambiciós i cruel, Camonte elimina a poc a poc els rivals del seu cap.

Inspirada en una novel·la d’Armitage Trail sobre la vida d’Al Capone i amb guió de Ben Hetch, la pel·lícula està protagonitzada per Paul Muni i en el repartiment figuren altres estreles dels anys trenta com Boris Karloff, Ann Dvorak, Karen Morley i George Raft.

La sessió serà presentada al públic pel cap de programació de la Filmoteca, José Antonio Hurtado, que analitzarà la relació del clàssic de Howard Hawks amb ‘Con faldas y a lo loco’ (‘Some like it hot’, 1959) dirigida per Billy Wilder i protagonitzada per Marilyn Monroe, Tony Curtis i Jack Lemmon.

Igual que ‘Scarface’, la comèdia de Billy Wilder està ambientada en el Chicago dels anys vint, encara que els protagonistes són dos músics de ‘jazz’ que, mentre fugen de la màfia, es disfressen de dona i s’incorporen a una orquestra femenina.

‘Scarface’ podrà tornar a veure’s el divendres 7 de juny a les 20.15 hores. ‘Con faldas y a lo loco’ es projecta el divendres 7 de juny a les 18.00 hores i el diumenge 9 de juny a les 20.15 hores.

‘Bàsics Filmoteca: Diàlegs i Filiacions (II)’ planteja una mirada a la història del cine per mitjà del diàleg entre clàssics amb relacions de parentiu i afinitats i que pertanyen a diversos períodes històrics i diferents geografies cinematogràfiques.

‘Bàsics Filmoteca’

L’enfocament didàctic de ‘Bàsics Filmoteca’ es materialitza en sessions amb presentacions i col·loquis a càrrec d’especialistes en anàlisi cinematogràfica. Aquestes sessions tenen lloc els dijous a partir de les 19.00 hores.

Igual que en edicions anteriors, algunes de les pel·lícules són presentades per crítics de la revista ‘Caimán Cuadernos de Cine’, col·laboradora del projecte. L’entrada de totes les sessions de ‘Bàsics Filmoteca’ és gratuïta amb la presentació del carnet d’estudiant.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: