L’Institut Juan Gil-Albert i la Universitat d’Alacant inauguren el XXI Concurs Trobades d’Art Contemporani

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert inaugura demà l’exposició col·lectiva de les obres seleccionades en el XXI Concurs Internacional “Trobades d’Art Contemporani”, organitzat al costat de la Universitat d’Alacant. Un total de 24 treballs, creats per 27 artistes i seleccionats d’entre les 128 propostes presentades aquest any, componen la mostra, que es podrà visitar al MUA fins al 26 de juliol.

La diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que “és molt necessari que des de les institucions s’aposti pel reconeixement i promoció dels joves creadors i també per al públic és una gran sort tenir l’oportunitat de conèixer una selecció d’obres d’artistes de molt diversos llocs els treballs han destacat en el certamen “Trobades d’Art Contemporani” impulsat des de l’Institut Gil-Albert “.

A través d’aquesta iniciativa, l’IAC pretén mostrar perspectives innovadores dels diferents llenguatges artístics de la postmodernitat, així com potenciar mecanismes que afavoreixin la trobada i la participació dels joves creadors plàstics, no només de la província sinó també d’arreu de món . Entre les obres guanyadores d’aquesta edició, 12 s’inclouen en pintura, collage i dibuix, vuit en escultura, una de fotografia, cinc com instal·lacions, dos treballs en multimèdia i tres vídeos, amb la participació de 25 artistes espanyols i dos més de l’Argentina i Portugal.Tete Alejandre, Art a l’Quadrat (Gema i Mónica de Rei Jordà), Aurelio Ayela, Pablo Bellot, Clara Boj & Diego Díaz, Maria Carbonell, Maite Centol, Patricia Collado, José Luis Cremades, DimaslA (Diana Lozano + Álvaro Jaén ), Miquel García, María Amparo Gomar Vidal, Lara Ruiz, Valeria Maculan, Arturo Méndez, Xavier Monsalvatje, Marc Moreira, Luisa Pastor, Joaquín Peña-Toro, Miquel Ponce, Pablo Sandoval, Borja Santomé, Maria Tinaut i Josep Tornero són els artistes seleccionats que participen amb els seus treballs en aquesta mostra.

En el jurat que ha valorat els projectes han participat Pilar Tébar, directora cultural de l’Gil-Albert, Isabel Tejeda, professora de la Universitat de Múrcia, Susana Guerrero, professora de la UMH, Massimo Pisani, membre d’ ‘Un Argine all’Arte’ , Juan F. Navarro, artista i comissari, i Remedios Navarro, tècnica de l’MUA.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: