La Diputació d’Alacant impulsa un projecte esportiu per afavorir la integració dels nens amb discapacitat intel·lectual

La Diputació d’Alacant col·labora amb la Federació de Pàdel de la Comunitat Valenciana en la posada en marxa de ‘DI Pàdel al Cole’, un projecte esportiu que busca afavorir la integració i el desenvolupament físic i cognitiu dels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de la província mitjançant la pràctica d’aquesta disciplina.

El president de la institució, Carlos Mazón, ha presentat aquesta tarda al costat de el president de la FPCV, Alfonso Monferrer, tots els detalls d’aquesta iniciativa que es durà a terme en quinze centres d’educació especial de el territori. L’acte, celebrat al Corte Inglés de Federico Soto, ha comptat també amb la presència de l’diputat d’Esports, Eduardo Dolón, el diputat de Voluntariat, Joan de Déu Navarro, la diputada d’Administració General i Hisenda, Maria Gómez, el director regional de Comunicació i Relacions Institucionals de centre comercial, Pau Pérez, i el director d’el Corte Inglés d’Alacant, Juan Cabell.

“Des de la Diputació estem absolutament compromesos amb aquest tipus d’activitats que fomenten la inclusió de les persones amb discapacitat, contribuint al seu creixement personal ia la millora de la seva qualitat de vida, tant a nivell cognitiu com social, afectiu i físic”, ha explicat Mazón. El president ha destacat, a més, el fet que en aquesta ocasió els beneficiaris “són els més joves, permetent-d’aquesta manera afavorir la seva atenció, concentració, capacitat per resoldre problemes i desenvolupar la seva memòria”.

‘DI Pàdel al Cole’ contempla l’entrenament tècnic, l’entrenament tàctic i la preparació física i psicològica dels alumnes mitjançant un sistema d’aprenentatge especial impartit per professionals altament capacitats. A més, els participants comptaran amb una avaluació inicial per ajustar el mètode a les seves necessitats i amb un kit de materials adaptats que els permeti gaudir a el màxim d’aquesta experiència.

Entre els beneficis d’aquest projecte educatiu destaquen la seva capacitat per crear un espai de recreació i esport que propiciï les relacions socials, potenciï les capacitats físiques dels nens, fomenti valors com el compromís, el respecte i la solidaritat o ajudi als jugadors a incrementar la confiança en si mateixos.

Informació i Foto_. Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: