L’Institut Gil-Albert presenta aquesta setmana una xerrada amb Asunción Valdés i un cicle sobre sèries de televisió
L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert presenta demà dimarts un nou cicle que girarà al voltant de les sèries espanyoles i visionarà capítols per generar un diàleg amb els creadors, els guionistes o els protagonistes. A més, l’escriptora i periodista Asunción Valdés protagonitzarà aquesta setmana una nova sessió de ‘Descobreix-los&Descobreix-les’.
‘El meu episodi favorit/El meu episodi favorit’ comença el seu camí amb la sèrie #Luimelia de la mà dels seus creadors Borja González Santaolalla i Diana Rojo, que estaran demà a la Casa Bardin a partir de les 18.30 hores. Tots dos guionistes tenen una dilatada trajectòria i parlaran sobre aquesta producció, que actualment emet la seva quarta temporada i s’ha exportat a més de vint països. El coordinador del cicle, que es durà a terme mensualment, és Carlos J. Navas, especialista en sèries i director de la web Fora de Sèries.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia, Parra, ha manifestat que amb aquesta proposta “obrim una nova línia dedicada a explorar un fenomen de gran repercussió social i cultural, com són les sèries, amb la finalitat de donar a conèixer produccions espanyoles i generar un diàleg amb els creadors i els protagonistes”.
D’altra banda, la Casa Bardin acollirà dimecres, a les 18.30 hores, una xerrada d’Asunción Valdés, autora del llibre Revivir. La nova Carmen de Burgos que veurà la llum ben aviat de la mà de l’Institut Alacantí de Cultura. Acompanyada pel director de Publicacions del Gi-Albert, Toni Cabot, la periodista alacantina parlarà sobre la seva reconeguda experiència professional i creativa.
Després dels seus inicis als diaris Pàtria de Granada, Informació i La Veritat d’Alacant, Valdés va fundar la corresponsalia de RNE a la República Federal d’Alemanya i va tornar a Espanya per ser la primera dona a dirigir a Televisió Espanyola un ‘Telediario’, primer, i el programa ‘En Portada’, després. Posteriorment, el 1993, i després d’haver passat per la direcció de l’Oficina del Parlament Europeu, es va convertir en la primera directora de Comunicació de la Casa de Sa Majestat el Rei Don Juan Carlos. Aquest càrrec el va mantenir més d’una dècada amb la Família Reial, relació que es va allargar amb la seva vinculació a diferents òrgans de la Fundació Reina Sofía.
L’octubre del 2003 va entrar al Consell Assessor d’Ernst and Young. A l’any següent, va arribar a la direcció de la Fundació Euroamèrica, on va establir convenis de cooperació publicoprivada, relacions amb la Fundaçao Luso-Espanhola i va viatjar pel continent americà. Entre el 2011 i el 2017 va tornar al periodisme com a columnista i directora general de Relacions Externes de Premsa Ibèrica i actualment és membre del Consell Assessor de la Fundació Conexus.
Informació i Foto: Diputació d’Alacant