L’Institut Gil-Albert commemora el Dia de la Dona amb una vetllada musical sobre compositores modernes

L´Institut de Cultura Juan Gil-Albert, en col·laboració amb la Regidoria d´Igualtat de l´Ajuntament de Sant Joan, ha organitzat aquesta tarda una vetllada musical al voltant de les compositores modernes per commemorar el Dia Internacional de la Dona que comptarà amb l´assistència de la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, també edil d’Igualtat a aquesta localitat.

L’Auditori de la Casa de Cultura de Sant Joan d’Alacant acollirà aquesta tarda la proposta que inclou un concert, una conferència i una masterclass a càrrec de la pianista Gloria Revert i la compositora i soprano Maria Reina Navarro. Així mateix, es procedirà a la lectura pública de la declaració institucional del dia 8 de març, tot això en el marc d’un acte promogut des de l’Ajuntament de Sant Joan.

Nascuda a Novelda, Navarro va completar la seva formació de Cant Clàssic als conservatoris de Ginebra, Zuric i Lausana i de Musicologia a la Universitat de Ginebra, així com a l’Escola de Música de Catalunya, on va finalitzar el Màster d’Estudis Avançats en Interpretació. La seva experiència a l’escena lírica professional l’ha portat a treballar en agrupacions internacionals amb directors reconeguts. Actualment, combina la seva activitat com a solista i professora de Canto amb el seu treball com a professional freelance en diversos ensembles de renom.

L’alacantina Gloria Revert va obtenir el Grau Superior de Piano amb les màximes qualificacions i, a més, té el títol superior de Música de Cambra i de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament. Com a solista ha estat premiada en diferents concursos de joves intèrprets i ha ofert nombrosos concerts des dels seus inicis, tant a Espanya com a alguns països d’Europa. Sota la direcció del pianista Albert Attenelle, ha estat beneficiària a Barcelona de la beca de postgrau atorgada per l’Institut Valencià de la Música, abans d’incorporar-se el 2005 com a professora numerària de piano.

‘El meu episodi favorit’

D’altra banda, demà dijous tindrà lloc una nova sessió del cicle ‘El meu episodi favorit’ amb Alejandro Ibáñez Nauta, actor i productor que ha participat en sèries com Sky vermell per a Netflix o Històries per no dormir i Parot per a Televisió Espanyola i Amazon Prime. Va ser nominat a millor actor secundari al festival de cinema de Calatrava, per la seva participació a Urúbu, pel·lícula que també va dirigir, i ha presentat i conduït cintes com la sèrie Recording the world o el curtmetratge Reality, Historias para no dormir. Actualment és CEO de Prointel Producciones des del 2009.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: