L’innovador Centre d’Envelliment Actiu i Saludable de Castelló aconsegueix el 70% d’execució

Les obres de construcció del futur Centre d’Envelliment Actiu i Saludable de Castelló, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), estan ja al 70% d’execució. L’estructura de formigó armat de l’edifici està completament acabada i els operaris treballen ara en la instal·lació de barandats, els revestiments i acabats interiors de l’immoble, que posarà a la disposició de les persones majors 2.200 metres quadrats per a l’oci, esport, formació i cultura. “Aquest projecte d’inversió europea situarà a la ciutat a l’avantguarda de l’envelliment actiu i saludable i a les persones majors en l’eix de les polítiques del benestar”, ha indicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

La previsió de l’empresa adjudicatària, Becsa S.A., és que durant la segona quinzena d’agost comence la rehabilitació de les tres façanes que abrigallen l’immoble, que recauen al carrer Enmig, Antonio Maura i Isabel Ferrer i que van quedar excloses de les labors de demolició pel seu valor patrimonial en tractar-se d’un edifici protegit. Fins avui s’ha netejat la pedra de les mateixes i s’han sanejat fissures, però ara es reposaran motlures i a pintar, segons expliquen des de la mercantil.

El projecte ha contemplat la vertebració de les tres edificacions inicialment independents que perfilen les futures dependències, i això ha sumat complexitat a l’actuació des del punt de vista arquitectònic.

Els fons europeus FEDER i l’Ajuntament de Castelló impulsen aquest projecte de 3,3 milions d’euros i 2.200 metres quadrats de superfície que se situarà en l’edifici íntegrament rehabilitat que acollia fins al moment la Casa de la Cultura.

El projecte convertirà aquest immoble en una instal·lació única, 100% accessible i vertebrada per patis interiors que aportaran llum i ventilació natural en totes les estades. Horts urbans en el terrat, cafeteria, sala d’actes per a cent persones, sala d’exposicions, gimnàs i sala d’activitat física, zona d’estimulació sensorial, espais de lectura, serveis de perruqueria, fisioteràpia i podologia, tallers polivalents o una sala d’assajos insonoritzada són alguns dels serveis que posarà a la disposició de les persones usuàries.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: